author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Pasitinkame pavasario giesmininkus

Jungtinių Tautų Generalinė Asamblėja kovo 21 dieną paskelbė Pasauline miškų diena. Siekiant pažymėti šią datą, taip pat ugdyti jaunosios kartos atsakingą požiūrį į supančią aplinką bei skatinti prof.T.Ivanausko pradėtos gamtosauginės veiklos tęstinumą Generalinė miškų urėdija organizavo akciją „Paukščiai grįžta namo“ ir jaunųjų miško bičiulių fotografijų konkursą šia tema. Konkurso nugalėtoja rajone tapo mūsų mokyklos III klasės mokinė Enrika Danylaitė. Ji kartu su mokytoja Irena Petraškiene buvo pakviestos į respublikinį baigiamąją akcijos renginį Vilniuje Kalnų parke ir Generalinėje miškų urėdijoje.

Išvykstant į šį renginį Enriką sveikino Prienų miškų urėdijos urėdas R.Judickas, jaunųjų miško bičiulių veiklos koordinatorius K.Tarasevičius, o renginiuose Vilniuje lydėjo urėdijos darbuotojas K.Laukaitis.

Enrika kartu su kitais miško bičiuliais, atvykusiais iš visų respublikos urėdijų, Kalnų parke iškėlė dailų inkilą, kurį padarė jos tėvelis. Inkile greitu laiku turėtų įsikurti varnėnų šeimynėlė.

Malonu buvo pabendrauti su inkilų kėlimo šventėje dalyvavusiu LR Aplinkos ministru V.Mazuroniu ir Generaliniu urėdu B.Sakalausku. Jie domėjosi, kiek mokinių mokosi mūsų mokykloje, kokius darbus atliko miško bičiuliai.

Generalinėje miškų urėdijoje vykusioje šventėje jaunuosius miško bičiulius sveikino Aplinkos ministras V.Mazuronis, fotografijų konkurso dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti Aplinkos ministro ir Generalinio miškų urėdo padėkomis.

Atliktų darbų įvertinimas skatina ir toliau domėtis supančia aplinka, geriau ją pažinti ir puoselėti, fiksuoti įdomiausias akimirkas.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Irena Petraškienė