author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Susitikome po daugelio metų

Lapkričio 16 dieną į Balbieriškio pagrindinę mokyklą susirinko 33 laidos abiturientai, baigę tuometinę vidurinę mokyklą 1983 metais. Šurmuliuodami, džiaugdamiesi ir jaudindamiesi, sugrįžome į mokyklą po 30 metų. Čia mūsų jau laukė mokyklos direktorius Stasys Valančius, auklėtoja Birutė Vaitkevičienė, mokytojas Rimantas Sidaravičius.

Šiltai pasveikinęs, direktorius mus supažindino su mokykloje esančiais kabinetais, sporto ir aktų salėmis, gėlėmis papuoštu vestibiuliu, trykštančiu fontanu. Apžiūrėjome stenduose esančias nuotraukas, kuriose užfiksuotos įvairių renginių akimirkos. Supratome, kad mokykloje jauku , gera ir mokiniams, ir mokytojams.

Susipažinę su mokykla, buvome pakviesti į mokyklos muziejų. Ten mus pasitiko mokytojas Rimantas Sidaravičius. Stebėdami jo paties sukurtą filmą, prisiminėme Žagarių, Putrišių, Pramezio mokyklas, kuriose daugelis mokėsi pradinėse klasėse. Paskui su įdomumu apžiūrėjome eksponatus, nuotraukas, kuriose radome ir save, ir mus mokiusius mokytojus.

Biologijos kabinete laukė dar viena staigmena. Mūsų gerbiama klasės auklėtoja Birutė Vaitkevičienė leido mums vėl pasijusti mokiniais – vyko pamoka. Žinoma, neįprasta: nesprendėme lygčių, nerašėme diktanto. Kalbėjomės apie savo pasiekimus, savo šeimas, džiaugėmės vaikais, anūkais. Prisiminėme mokykloje praleistas dienas: džiaugsmus ir pokštus, rūpesčius ir nesėkmes, pirmąsias draugystes ir meiles... Auklėtoja mus apdovanojo „Gyvenimo dienynais“, kuriuose svarbiausia ne žinios, o nuoširdumas, pasitikėjimas, kantrybė ir meilė.

Visi nuoširdžiai dėkojame mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui, auklėtojai Birutei Vaitkevičienei, mokytojui Rimantui Sidaravičiui, klasės organizatoriams už sugrįžimą į mokyklą po 30 metų.

30 laidos abiturientų vardu – Gražina Trakymienė