author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Respublikinė moksleivių konferencija „Veriame duris į sveiką gyvenseną“

2013 metų lapkričio 14 dieną Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijoje vyko respublikinė moksleivių konferencija „Veriame duris į sveiką gyvenseną“, seminaras mokytojams „Taupykime energiją“ bei Atvirų durų diena. Renginiuose dalyvavo 158 dalyviai. Konferencijoje buvo parengta 30 pranešimų, kuriuos pristatė 48 mokiniai iš įvairių Lietuvos kampelių.

Mokyklos 8 klasės mokiniai parengė ir pristatė 4 pranešimus: „Obuolio ir moliūgo dienos šventė“ (Dovilė Kuzmickaitė, Mantas Banevičius), „Sveika mityba“ (Odeta Cerpickaitė), „Greitas maistas“ (Ignė Kukankaitė), „Genetiškai modifikuoti organizmai“ (Vakaris Juodžiukynas).

Iš visų skaitytų pranešimų komisijos nariai ir klausytojai išrinko 6 geriausius darbus. Nugalėtojams buvo įteikti diplomai ir atminimo dovanėlės. Džiaugiamės, kad mūsų mokyklos aštuntokas Vakaris Juodžiukynas pelnė apdovanojimą „Už informatyviausią pristatymą“.

 

Tuo metu, kai vyko konferencija, kiti mūsų aštuntokai su klasės auklėtoja Gražina Adamukaitiene dalyvavo Atvirų durų renginiuose. Jie lankėsi miškininkystės ir kraštotvarkos, aplinkos inžinerijos fakultetuose, medienos ruošimo mašinų valdymo, dirvotyros laboratorijose, apžiūrėjo arboretumą, medelyną, išklausė dėstytojo Henriko Stravinsko paskaitą „Miško kenkėjai“.{akgallery}

Konferencijoje buvo sudarytos sąlygos mokinių ir mokytojų bendradarbiavimui bei komunikacinių gebėjimų ugdymui, kūrybiškumui, savarankiškumui. Renginys paskatino mokinius domėtis sveika gyvensena.                

Ona Žvaliauskienė, biologijos mokytoja