author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

Sveiko maisto piramidės

Nuo šių mokslo metų mokykla dalyvauja projekte „Sveikatiada“. Tai socialinė iniciatyva, kuria siekiama formuoti sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžiais pagrįstą kultūrą mokyklose. Kiekvieną mėnesį „Sveikatiada“ kviečia įsitraukti į įvairias fizines, menines ir kitas veiklas.

Spalio – lapkričio mėnesiais projektas „Sveikatiada“ pakvietė dalyvauti „Sveikos mitybos trimestre“. Šios iniciatyvos tikslas – skatinti jaunąją kartą ugdyti įpročius maitintis sveikai ir subalansuotai. Buvo pasiūlyta keletas veiklų, iš kurių mes pasirinkome gaminti sveiko maisto piramides.

Nuo lapkričio 18 d. kiekviena klasė gamino sveikos mitybos piramidę, o lapkričio 20 d. visi susirinkome pademonstruoti ir pristatyti savo darbus. Pristatymai buvo įvairūs: priešmokyklinukai ir trečiokai deklamavo savo sukurtus eilėraščius, antrokai ir ketvirtokai skaitė eiliuotus pranešimus, o pirmokai garsiai sušuko savo sugalvotą šūkį. Visiems buvo labai smagu pažiūrėti kitų piramidžių ir savo parodyti.

 Ir toliau dalyvausime projekto „Sveikatiada“ organizuojamose veiklose, ugdysime mokinių fizinį aktyvumą ir teigiamą nuostatą į sveiką gyvenseną. Juk sveikai gyventi yra smagu!

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

„Sveikatiados“ ambasadorė Daiva Alaveckienė