author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

90 paukščių pavasarių

Kovo mėnesį Generalinė miškų urėdija organizavo visuotinę akciją „90 paukščių pavasarių“, skirtą prof.T.Ivanausko atminimui ir Paukščių dienos 90 – mečiui paminėti. Vienas iš renginių, skirtų šiai akcijai, buvo jaunųjų miško bičiulių fotografijų konkursas „Paukščiai – mažieji draugai“. Mūsų mokyklos miško bičiuliai aktyviai dalyvavo šiame konkurse, o Enrikos Danylaitės nuotrauka buvo pripažinta pačia geriausia rajone. Todėl Enrika ir jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė Irena Petraškienė dalyvavo iškilmingoje inkilų kabinimo Kauno zoologijos sode šventėje bei baigiamajame akcijos renginyje T.Ivanausko zoologijos muziejuje.

 

Enrikos tėvelis pagamino du dailius inkilus, kurie buvo iškelti zoologijos sode. Nuvykus į zoologijos sodą bus įdomu pamatyti inkilus ir jų gyventojus.

Prienų miškų urėdijos urėdas R.Judickas, jaunųjų miško bičiulių veiklos koordinatorius K.Tarasevičius, būrelio globėjas V.Kvedaravičius, išlydėdami Enriką į šventę, padėkojo už puikias nuotraukas, gražius inkilus, palinkėjo, kad jie taptų jaukiais paukštelių namais.

Baigiamajame renginyje T.Ivanausko muziejuje akcijos dalyvius sveikino Aplinkos ministras V.Mazuronis, Generalinis miškų urėdas B.Sakalauskas, apie prof.T.Ivanauską ir jo veiklą kalbėjo Aplinkos ministerijos atstovas S.Paltanavičius. Enrika buvo apdovanota Generalinės miškų urėdijos padėka už dalyvavimą konkurse „Paukščiai – mažieji draugai“. Malonu buvo pabendrauti su Generaliniu miškų urėdu B.Sakalausku, gamtininku S.Paltanavičiumi, kurie pasidžiaugė, kad Enrika mokosi pažinti gamtą, stebi ir fiksuoja įdomiausias akimirkas.

Šis respublikinis renginys buvo įdomus ir prasmingas, nes jame dalyvavo šalies jaunieji miško bičiuliai, jų globėjai miškininkai, urėdai, buvo iškelta daug inkilų, kurie taps parskridusių paukštelių naujais namais. {akgallery}

Jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė Irena Petraškienė