author footer link can be edited or disabled only in full version

Kovas – prevencinių renginių mėnuo

    Kovo mėnesis mūsų mokykloje buvo skirtas   prevencinėms veikloms. Pamokų metu mokytojai daugiau dėmesio skyrė patyčių, bendravimo, bendradarbiavimo, draugystės,  gražaus elgesio  su draugais ir prevencinėmis temoms.

    Kovo 6  dieną mokykloje lankėsi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Edita Kubilienė. Susitikimo metu 8-10 klasių mokiniams papasakojo apie nepilnamečių teisinę atsakomybę Apie nepilnamečių nusižengimus turime kalbėti nuolat – tik taip didės nepilnamečių suvokimas apie savo veiksmus, tik taip bus galima tikėtis dar mažesnių nusikalstamumo rodiklių.

    Kovo 8-ąją dieną Prienų rajono Balbieriškio pagrindinės mokyklos 8,9,10 klasių mokiniai dalyvavo paskaitoje "Narkotikų ir psichotropinių medžiagų vartojimo žala ir atsakomybė", kurią vedė mokyklos visuomenės sveikatos specialistė Eglė Orechovienė. Visuomenės sveikatos specialistė pristatė šių medžiagų kenksmingą poveikį žmogaus organizmui, kur kreiptis pagalbos norint jas mesti.

    Kovo 19 d. 5, 6 ir 7 kl.  mokiniai dalyvavo paskaitoje "Valgymo sutrikimai". Užsiėmimo metu aptarėme mados įtaką kūno įvaizdžio formavimui, valgymo sutrikimus (anoreksiją, bulimiją) ir jų pasekmes bei nutukimo problemą. Užsiėmimo pabaigoje dalyviai atliko testą, pasitikrindami įgytas žinias. Vėliau savanoriai turėjo galimybę pasimatuoti "nutukimo liemenę", tai padarę pajuto, kad smagiau ir lengviau gyventi kai neturi viršsvorio.

    Kovo 25 d. pradinių klasių mokytoja Daiva Alaveckienė  PUG, 1, ir 2 klasių mokinius pakvietė į judriąją pamoką ,, Šokis stiprina draugystę“. Šokiai skatina vaikų kūrybiškumą ir padeda jiems suprasti meno vertę. Šokdami vaikai mokosi ir kūno kalbos, kuri labai dažnai nulemia pirmąjį įspūdį apie žmogų. Stovėjimas išsitiesus, atvira laikysena ir šypsena – tai paprasti, bet veiksmingi būdai išreikšti pasitikėjimą savimi. O mokytoja Jūratė Žilinskienė su fizinio ugdymo mokytoju Kęstučiu Žilinsku 3, 4 klasių mokinius pakvietė sudalyvauti estafetėse. Veiklos vaikams buvo smagios,  kėlė teigiamas emocijas, o, svarbiausia, visi kartu stengiamės suprasti, kad šypsena ne tik mus puošia, bet daro pačiais laimingiausiais šios žemės ŽMONĖMIS. Tad linkime visiems kuo daugiau džiugių akimirkų, kurios priverstų nusišypsoti kiekvieną dieną!

    Kovo 28 d. į mokyklą atvyko Kauno Vytauto Didžiojo II kuopos šauliai Aidas Žydelis su savo komandos nariais Auguste, Gabriele, Kasparu ir Luku. Atžygiavus iki Norkūnų piliakalnio prie Nemuno buvo sudarytos 5 komandos, kurios turėjo sugalvoti komandos pavadinimą. Mokiniai rungėsi šaudymo, palapinės statymo, laužo įžiebimo, kopimo virve, bei pirmosios pagalbos suteikimo rungtyse. Visos šaulių   veiklos  nukreiptos prieš smurtą ir patyčias. Mokiniai  mokėsi svarbių įgūdžių, kurie reikalingi ištikus ekstremaliai situacijai.

    Visi dalyviai buvo aktyvūs ir entuziastingi, o renginys pasižymėjo draugiška atmosfera. Mokiniai išliko susižavėję ir motyvuoti dalyvauti panašiuose renginiuose ateityje, kurie skatina asmeninį ir pilietinį augimą.