author footer link can be edited or disabled only in full version

Forumas „Visuomenės pilietiškumas ir sąmoningumas 1991 metais ir dabar“

   Mūsų mokyklos 9-10 klasių mokiniams šiandien vyko neeilinė pilietiškumo pamoka Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios Akto salėje . Dėkojame organizatoriams už kvietimą ir galimybę dalyvauti forume. Forumą pradėjo ir susirinkusius pasveikino  Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Ji pabrėžė, kad tūkstančius metų kartojama tiesa, jog nesugebantys išsaugoti savo atminties, praradę istoriją, nebeturi ateities, aktuali ir šiandien.

   Pasak parlamento vadovės, dauguma šio renginio dalyvių yra Nepriklausomybės vaikai, todėl mūsų valstybei svarbiausių 1991 m. vykusių įvykių negali prisiminti. Tačiau žmonių, kaip visuomenės ir tautos, atmintį suformuoja šeimos istorijos, artimųjų prisiminimai, draugų pasakojimai, knygos, kino filmai, dokumentai. Forume kalbėjo tų dienų dalyviai ir liudininkai, kurie dauguma 1991 metų 13 patys buvo vaikai arba paaugliai. Kalbėjo žmonės , kurie vadovavo Seimo apsaugos grupėms, pasienio tarnyboms, patys neturėdami patirties, bet vedami vienintelio tikslo- apginti Laisvę.

   Forumas „Visuomenės pilietiškumas ir sąmoningumas 1991 metais ir dabar“ pradėjo renginių ciklą, skirtą Laisvės gynėjų dienos minėjimui. Juo prisimenama 1991 m. sausio 8-oji, kai nepavykusiu Lietuvos parlamento šturmu prasidėjo sovietų karinė agresija prieš nepriklausomybę atkūrusią Lietuvos valstybę.

                                               Mokytoja Reda