author footer link can be edited or disabled only in full version

Pažinimo džiaugsmas kartu

    Mokslo metų pabaiga kviečia visus keliauti drauge ir pasidžiaugti artėjančia vasara. Šeštos klasės mokiniai savo kelionės maršrutu pasirinko Dzūkijos nacionalinį parką: Merkinė- Liškiava.

    Pats pirmasis lankytinas objektas gana ankstyvą rytmetį - Merkinės apžvalgos bokštas ,,Pušų gojelis‘‘. Tai vienas aukščiausių Lietuvoje 26 m. aukščio bokštas. Iš čia atsiveria nuostabus Nemuno kraštovaizdžio draustinis. Kartu su mokiniais keliavo dailės ir technologijų mokytoja Loreta. Pačiame Merkinės miestelyje laukė edukacinis užsiėmimas juodosios keramikos dirbtuvėse ,,Vienaragio šilas‘‘. Čia mus pasitiko vienas iš Merkinės apylinkėje gyvenančių keramikų - Džiugas Petraitis. Išgirdome įdomų pasakojimą apie kieme esančių keramikos aukštakrosnių veikimo principus, molio savybes, galėjome stebėti patį žiedimo procesą.

    Liškiavos miestelyje aplankėme Švč. Trejybės bažnyčią, domininkonų vienuolyno ansamblį. Lipome į Liškiavos piliakalnį. Dar vienas piliakalnis laukė Merkinėje. Tikras stebuklas užlipus  pamatyti  Merkio ir Nemuno vingių susitikimą ties sala. Aplankėme Dzūkijos miško apsupty esantį stiklinį kupolą - Merkinės piramidę. Buvo laiko drauge prisėsti ir pavalgyti ledų Merkinės miestelyje. Vaikų nuotaika visos ekskursijos metu buvo puiki: nuovargis ir pažinimo džiaugsmas kartu.

    Išvyka džiugino ne tik lankytinų vietovių gausa. Visi drauge dar labiau ūgtelėjome: pažinimas, bendravimas ir kultūra – graži artėjančios mokslo metų pabaigos įžanga.

                                                                    6 klasės auklėtoja Danutė Petraškienė