author footer link can be edited or disabled only in full version

Prevencinių renginių mėnuo

    Kovo mėnesis mūsų mokykloje buvo skirtas   prevencinėms veikloms. Pamokų metu mokytojai daugiau dėmesio skyrė patyčių, bendravimo, bendradarbiavimo, draugystės,  gražaus elgesio  su draugais temoms.

    Kovo 6 dieną mokykloje lankėsi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Edita Kubilienė. Susitikimo metu 8-10 klasių mokiniams papasakojo apie nepilnamečių teisinę atsakomybę. Rūkymas viešoje vietoje, bandymas nesusimokėjus iš parduotuvės išsinešti prekę, neteisėtas piešimas ant pastatų sienų: visa tai yra tam tikri pažeidimai, už kuriuos gali tekti atsakyti net ir nepilnamečiams. Apie nepilnamečių nusižengimus turime kalbėti nuolat – tik taip didės nepilnamečių suvokimas apie savo veiksmus, tik taip bus galima tikėtis dar mažesnių nusikalstamumo rodiklių.

    Kovo 17 dieną mokyklos mokinius aplankė Lietuvos žmogaus teisių centro projektų koordinatorė Paulina Drėgvaitė.  Paskaitos ,, Seksualinis priekabiavimas mokyklose“ metu, su vyresnių klasių mokiniais,  diskutavo apie smurto,  bei seksualinio priekabiavimo  priežastis. Pasitelkdama pavyzdžius iš mokyklinio gyvenimo kalbėjo apie tai, kas yra seksualinis priekabiavimas, kaip jis gali pasireikšti tarp mokinių, kuo skiriasi nuo kitokio žeminimo ar flirto. Nagrinėjamos situacijos padėjo aiškiau suprasti seksualinį priekabiavimą ir reagavimo į jį svarbą.

    Kovo 28 dieną, pradinių klasių mokytoja Daiva Alaveckienė su trečios klasės mokiniais visus pradinukus pakvietė į judriąją pamoką ,, Šokis stiprina draugystę“. Šokiai skatina vaikų kūrybiškumą ir padeda jiems suprasti meno vertę. Šokdami vaikai mokosi ir kūno kalbos, kuri labai dažnai nulemia pirmąjį įspūdį apie žmogų. Stovėjimas išsitiesus, atvira laikysena ir šypsena – tai paprasti, bet veiksmingi būdai išreikšti pasitikėjimą savimi. Visos akimirkos, veiklos vaikams buvo smagios, šiltos, kėlė teigiamas emocijas, o, svarbiausia, visi kartu stengiamės suprasti, kad šypsena ne tik mus puošia, bet daro pačiais laimingiausiais šios žemės ŽMONĖMIS. Tad linkime visiems kuo daugiau džiugių akimirkų, kurios priverstų nusišypsoti kiekvieną dieną!