author footer link can be edited or disabled only in full version

Adventinė popietė „Uždekime žvakelę širdyje“

    Adventas – tai susikaupimo, rimties ir pasiruošimo Kalėdoms laikotarpis. Tai metas įžiebti šviesą savo sieloje ir padėti kitiems tą šviesą įžiebti savyje.

    Gruodžio 2 dienos popietę, į mokyklos aktų salę, rinkosi 3 klasės mokiniai ir jų tėveliai. Čia vyko adventinė popietė „Uždekime žvakelę širdyje“. Jos metu mokytoja pakvietė visus sugrįžti atgal į ten, iš kur visi atėjome – į mūsų protėvių trobas, į jų šeimas, į jų Advento vakarus. Dalindamiesi mintimis apie šį ramybės ir šviesos laiką, visi kartu pynėme Advento vainiką ir aiškinomės jo simbolių reikšmę. Kartu su muzikos mokytoju Sauliumi mokiniai dainavo adventines dainas. Vainiko pynimą užbaigėme papuošdami jį 4 žvakėmis. Pirmoji yra Pranašų žvakė. Ji simbolizuoja viltingą žmonių laukimą. Antroji – Betliejaus žvakė. Ji primena Betliejaus šviesą, pranešusią pasaulio Atpirkėjo atėjimą į žemę. Trečioji – Piemenėlių žvakė, kuri simbolizuoja piemenėlių džiaugsmą, pamačius užgimusį Jėzų. Ketvirtoji – Angelų žvakė, nes ne tik žmonės džiaugėsi Jėzaus gimimu, bet ir angelai. Po to tėveliai pasakojo, kad anksčiau per Adventą trankių darbų nedirbdavo, negražių žodžių nekalbėdavo, didelių linksmybių nekeldavo. O tamsiais vakarais kaimynai draugėn susieidavo ir drauge vakarodavo. O kad nebūtų nuobodu mįsles mindavo, pasakas sekdavo, žaidimus žaisdavo. Todėl ir mes visi kartu susirinkę mįsles minėme, ratelius ratavome, žaidimus žaidėme. Šventėje taip pat dalyvavo, vainiką pinti padėjo ir kartu žaidimus žaidė mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jis pasidalino prisiminimais apie savo vaikystės Advento vakarus. Pabaigoje visiems palinkėjo uždegti žvakelę ne tik ant šventinio stalo, bet ir savo širdyje. Renginį vainikavo kalėdinė daina „Už girių girių“. Ją mokiniai ne tik dainavo, bet ir grojo dūdelėmis.

    Džiaugsmingai laukime Šv. Kalėdų pasiryždami būti geresniais, švelnesniais, kad Kūdikėlis Jėzus galėtų užgimti kiekvieno mūsų širdyje.

 3 klasės mokytoja Daiva