author footer link can be edited or disabled only in full version

Mes jau dideli – penktokai visi

   Su džiugesiu ir nekantrumu 5-10 klasių mokiniai laukė spalio 28 d. Mokinių taryba šią dieną mokykloje organizavo „Dieną be kuprinės“. Mokiniai į mokyklą turėjo atsinešti visas reikiamas mokymo(si) priemones, tik jas susidėti ne į kuprinę – reikėjo pagalvoti, kaip kūrybiškai ir išradingai būtų galima atsinešti knygas, rašymo priemones, sąsiuvinius.

   Šios dienos su dideliu nekantrumu, jauduliu laukė ir penktokai. Mokykloje jau yra tradicija, kad prieš pat mokinių rudens atostogas yra organizuojamas renginys – „Penktokų krikštynos“. Šauni šeštos klasės auklėtoja Danutė Petraškienė subūrė visą „krikštytojų komandą“, kuri ėmėsi reikiamų šios šventės ceremonijos veiklų: papuošė krikštynų atributika, suteikė žaismingus „krikšto“ vardus. Renginio metu penktokams ir jų auklėtojai reikėjo atlikti greitos reakcijos reikalaujančias, kūrybines bei linksmas užduotis, kad galėtume išdidžiai pasakyti – aš penktokas. Žinoma, kad būtum tikras penktokas, turi  duoti priesaiką. Po visų įvykdytų užduočių, kiekvienam penktokui buvo įteiktas krikšto pažymėjimas, ragavome „krikšto duonelę“.

   Šio renginio „kaltininkai“ 5 klasės mokiniai ir jų auklėtoja dėkoja šeštokams, mokytojai D. Petraškienei už gražų renginį, įdomias veiklas. Tikimės, kad visų priesakų pavyks laikytis ir būsime pavyzdingais penktokais.

5 klasės auklėtoja Rita Šalčiūtė