author footer link can be edited or disabled only in full version

Netradicinė lietuvių kalbos pamoka

    Mokyklos 2 klasės mokiniai, prasidėjus mokslo metams,  lietuvių kalbos pamokose  diskutuoja kur galima rasti knygelių skaitymui. Vaikai žino, kad yra mokyklos biblioteka, miestelio biblioteka, knygynas. Tačiau, kad yra mažosios bibliotekėlės po atviru dangumi- knygų nameliai- žinojo nedaugelis.

     Nutarėme aplankyti Balbieriškyje esanti knygų namelį. Nuvykome prie jo. Mokiniai sužinojo, kad knygų  namelyje skaitytojai  dalijasi knygomis. Ne tik pasiima, bet ir patys atneša.  Mes taip pat namelyje palikome  knygelę.  

     Apsilankėme miestelio bibliotekoje. Susipažinome su tvarka,- kaip tapti bibliotekos skaitytoju. Grįžę į klasę tęsėme lietuvių kalbos pamokas ir skaitėme tekstą  „Kas yra knygų nameliai?“ Vaikams pabuvojus mažojoje bibliotekėlėje,- atsakyti į klausimą nebuvo sunku. Išsiaiškinome kokiuose Lietuvos miestuose galima pamatyti knygų namelių, į ką jie panašūs, kokios formos gali būti.

   Pasitarę panorome ir klasėje įsirengti knygelių  mainų kampelį. Kviečiame tėvelius, vyresnius draugus apsilankyti pas mus su knygele...Tikimės, skaitančiųjų ratas tik didės.

    Vaikams mokytis už klasės ribų labai patiko. 

                                      2 klasės mokytoja Gražina Antanavičienė