author footer link can be edited or disabled only in full version

Gražus daiktas akį glosto

    Visų pasaulio kraštų dailės kūriniuose galima pamatyti Pasaulio ir gyvybės medžius. Lietuvoje Gyvybės medžiu tradiciškai buvo piešiamos kraičio skrynios, baldai, langinės.

   Trečiokai ir ketvirtokai vyko į Alytaus kraštotyros muziejų, edukacijai „Tekstilės spaudinių dirbtuvės“. Susipažino, kas yra gyvybės medis, kokie ornamentai būdingi dzūkiškuose audiniuose. Edukacinio – kūrybinio darbo metu drobinį krepšelį puošė gyvybės medžiu.  Gyvybės medžio paieškos tęsėsi ir  parodoje ,,Dzūkiški divonai“. Tai turtinga dzūkiškų lovatiesių kolekcija – net 178 autentiški eksponatai, į muziejų atkeliavę iš įvairių Dzūkijos kampelių. Gyvybės medis – tai neišsenkantis šaltinis kūrybai.

    Su dideliu susidomėjimu aplankė parodą „Nuo šilumos iki prabangos. Koklių originalai ir rekonstrukcijos“.  Parodoje susipažino su Alytaus kraštotyros muziejaus fonduose saugomų XVI – XIX a. koklių radiniais bei jų rekonstrukcijomis. Gausioje kolekcijoje pateikiami įvairūs, pagal archeologinę medžiagą atkurtų renesanso koklių pavyzdžiai. Stebėjo skirtingomis technologijomis padarytus koklius. Suprato, kaip koklis, būdamas sudėtine krosnies dalimi, paprastu šildymo įrenginiu, tapo vienu pagrindiniu interjero akcentu, kuris perteikia įvairių laikotarpių meno kūrinius.

    Pamokos netradicinėse aplinkose mokiniams suteikė daug teigiamų emocijų, žinių, pasitikėjimo savimi ir kūrybinio polėkio.

                                                                                                      Mokytojos Aldona ir Danguolė