author footer link can be edited or disabled only in full version

Šitą žemę man likimas dovanojo...

     Šia Gyčio Paškevičius daina visus susirinkusius į netradicinę – integruotą pamoką pasveikino Balbieriškio Kultūros ir laisvalaikio centro tercetas. O proga iš tiesų ypatinga! Mūsų mokyklos bendruomenė aktyviai vykdo Gamtosauginių mokyklų programą. Tai tarptautinė aplinkosauginio valdymo ir sertifikavimo programa švietimo įstaigoms. Gamtosauginės programos tikslas – įtraukti mokinius ir kitus bendruomenės narius į aplinkosaugos problemų sprendimą, skatinti domėtis jų sprendimo būdais. Šiais metais buvo pasirinktos 4 sritys: mokyklos aplinka, sveika gyvensena, miškas ir atliekos. Biologijos mokytoja Lina Guobienė ir Gamtosauginio komiteto mokiniai pristatė, kokios veiklos, darbai jau yra nuveikti ir įgyvendinti. Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasidžiaugė, kad visa mokyklos bendruomenė aktyviai įsitraukia į gamtosaugines veiklas, kartu gražiname ne tik mokyklos, bet ir miestelio aplinką. Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algis Marcinkevičius priminė, kad Žemė tikrai nori, jog žmonės ją saugotų, tausotų. Tik nuo mūsų visų priklausys, kokią ją ras ateities kartos. Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė sakė, kad mažais žingsneliais, sutelkdami jėgas, galime nuveikti didelius ir visiems matomus darbus, kurie džiugina kiekvieno žmogaus, svečio akį.

     Skaičius septyni neretai sutinkamas mūsų gyvenime: savaitė turi 7 dienas, muziką sudaro 7 natos, vaivorykštę – 7 spalvos, egzistuoja 7 didžiosios planetos, 7 pasaulio stebuklai. Simboliškai sutapo, jog spalio 7 d. Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenei buvo įteikta jau septinta Žalioji vėliava ir Tarptautinis Gamtosauginių mokyklų programos sertifikatas. Renaldas Rimavičius, Lietuvos žaliųjų judėjimo vadovas, Gamtosauginių mokyklų programos koordinatorius Lietuvoje, padėkojo mokyklos bendruomenei už pasiekimus darnaus vystymosi švietimo srityje ir kryptingą įstaigos bei visuomenės aplinkosauginio vaidmens stiprinimą.

     Taigi, mūsų mokyklos bendruomenė tikrai nesustos ir toliau vykdys gamtosaugines veiklas, kurios skatina ugdyti sąmoningumą aplinkosaugos srityje.

Mokytoja Rita Šalčiūtė