author footer link can be edited or disabled only in full version

Paroda Vaikų knygos dienai

    Tarptautinė vaikų knygos diena švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno (1805–1875) gimtadieniu – balandžio 2-ąją. Tai, kad šio rašytojo gimtadienis pasirinktas kaip Vaikų knygos diena, rodo, kokia svarbi vieta vaikų literatūros istorijoje skiriama šiam kūrėjui. Jo vardas tapo savotiška vaikų literatūros emblema. ,,Ne bėda gimti ančių kieme, kad tik būtum iš gulbės kiaušinio“ (H. K. Andersenas).

    Mūsų mokykloje  taip pat  buvo paminėta Tarptautinė vaikų  knygos diena. Bibliotekoje eksponuojama vaikiškų knygelių paroda. Lentynose puikuojasi H.K.Anderseno, A.Lingrend, I.Zarembaitės,L.Žutautės kūriniai.Mažiesiems rekomenduojama paskaityti   brolių Grimų pasakas kartu su tėveliais.

    Šiandien bibliotekoje kartu su mokytoja apsilankė pirmos klasės mokiniai .Dauguma jų išsirinko knygelę paskaityti atostogų metu.Kitų klasių mokinių paroda ir knygelės lauks sugrįžtančių iš atostogų.

   ,,Niekas kitas taip nesužadina ir neugdo vaiko vaizduotės, kaip knyga. Pamatykime džiaugsmą vaiko akyse, kai jis perskaito pirmąjį žodį ir į rankas pasiima pirmąją knygutę.“ (Astrida Lindgren)

Bibliotekininkė Edita