author footer link can be edited or disabled only in full version

Tai pašaukimas!

Mokytojas – visų pirma duodanti, o tik po to imanti profesija.

(Igoris Zujevas)

    Auksinio rudens diena – spalio 5-oji – Tarptautinė mokytojų diena. Ypatinga diena mokykloje, nes šią dieną šypsenos, gėlės, padėkos žodžiai skiriami mūsų brangiems mokytojams. Šventinę nuotaiką mokykloje kūrė ir šventinį mokytojų pasveikinimą organizavo Mokinių taryba, kuriems taip pat talkino priešmokyklinukai ir pirmokai. Smagu, kad 9-10 klasių mokiniai ,,pasimatavo“ mokytojo profesiją.

    Šią dieną mokykloje sulaukėme ir svečių, kurie atvyko asmeniškai pasveikinti dviejų mūsų mokyklos mokytojų. Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas padėkojo ikimokyklinio ugdymo mokytojai Jurgitai Deltuvienei už aktyvią ir atsakingą pedagoginę, projektinę veiklą mokykloje ir rajone, profesionalumą, kolegiškumą, naujas ugdymo praktikas, mokinių skatinimą dalyvauti varžybose, olimpiadose ir konkursuose. Meras Alvydas Vaicekauskas negailėjo gražių žodžių pradinio ugdymo mokytojai metodininkei Ramutei Švedienei, kuri atsakingai, profesionaliai ir kūrybiškai dirba savo mokykloje, atstovauja Prienų kraštui ir jį garsina ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, rengia mokinius – respublikinių olimpiadų, konkursų ir varžybų nugalėtojus. Šioms mokytojoms buvo įteiktos padėkos ir vardiniai rašikliai. Prie sveikinimų prisidėjo ir Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė, viso kolektyvo vardu mokytojas pasveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius.

    Poetas, literatūros mokytojas Adomas Mickevičius, kadais kalbėdamas apie save, sakė: ,,Visad sėdžiu vienas, pažįstamų neturiu ir nepageidauju susipažinti. Pasivaikščioti, nors ir labai mėgstu, neinu, nes trūksta laiko. Mirčiau iš nuobodulio, jeigu ne darbo griūtis ir jūsų laiškai. Vienintelis atpildas – darbas mokykloje, mokinių meilė ir darbo nauda.“

     Visų mokinių vardu linkime Jums, Mokytojai, sveikatos, kantrybės ir neišsenkančių idėjų, nes  Jūs kiekvienas mokate prakalbinti ir randate raktą į savo mokinio širdį. Su švente!

 Mokyklos mokytoja Rita Šalčiūtė