author footer link can be edited or disabled only in full version

Mokytojų metodinė išvyka

    Mūsų mokyklos mokytojai visada spalio pradžioje išsirengia į metodinę išvyką. Be tokios puikios dienos tarsi negalėtų įsibėgėti ir mokslo metai.

    Šiemet susipažinome su maršruto Kaunas - Jurbarkas pilių sistema. Sportavome, mokėmės, diskutavome. Įkopėme į Palemono kalną, - žinomą ir Seredžiaus piliakalnio vardu. Laiptelių suskaičiavome daug – net 300. Įkopėme į Raudonės ir Panemunės pilių bokštus. Gėrėjomės ne tik gražiais  Nemuno vaizdais – visur lydėjo ekskursijos vadovo įsimintini komentarai. Labai patiko pasakojimas apie Veliuonos dvarą. Kai lankaisi šiose vietose pavieniui, daug ko neišgirsti. Giliau susipažįsti tik edukacinių renginių metu. Šventėme siestą po Raudonės liepomis, vėliau pietaudami valgėme kugelį su karka – tai paveldo valgis. Išvyką baigėme Jurbarke, skulptoriaus Vinco Grybo muziejuje. Maloniai nustebino suaugusiųjų - ne dailininkų iš prigimties – darbai. Gėrėjomės skulptoriaus sukurtais paminklais, sužinojome, kaip kuriamas vitražas.

    Diena buvo puiki, pilna gražių rudens gamtos vaizdų, gilesnio savo kašto istorijos suvokimo, malonių įspūdžių. Po tokių išvykų gali kalbėti apie svarbius tautai, jos istorijai, kiekvienam žmogui dalykus paprastais žodžiais. Tai jau gilių kompetencijų sritis.

    Ačiū Metodinei tarybai ir jos pirmininkei Redai už puikią išvykos programą, gerai suorganizuotą edukacinį darbą.

                                                                                                      Visų išvykos dalyvių vardu

                                                                                                                mokytoja Irena