author footer link can be edited or disabled only in full version

PASKUTINIS ŠIŲ METŲ VAKARĖLIS

    Už lango ne gruodžio pabaiga, kai visi laukia trumpiausios metų dienos, nes po jos atsiveria visatos langas  - ir šviesa sugrįžta. Už lango tarsi šilta lapkričio pradžia, tik jau visi medžiai be lapų. Bet visi žinome – gruodis, kitaip ir būti negali, gruodis ir... Kalėdos. Taigi – paskutinis šių metų vakarėlis mūsų mokykloje.

    Pasaulis sumažėjo. Bent mums taip atrodo. Todėl visai nenustembame, kai scenoje pasirodo Sūrskis ir Mauzeris su peliukų palyda ir visiems užmena mįslę – minklę, kokiam gyvūnui priklauso ateinantys metai pagal kinų  Saulės kalendorių.

    Žino visi. Peliukai pakviečia žiūrėti Balbieriškio TV, nes mokykloje prasideda Muzikinė kaukė.

    Komisija – visi žiūrovai, dalyviai  - visos klasės.

    Scenoje penktokai. Bet jie ne penktokai – tai Adamsų šeimynėlė. Visi apsirengę labai įdomiai. Muziką perteikia pirštų spragsėjimu. Smagu.

    Staiga pirmas peliukas sunerimsta, nes aštuntokai pasuko ne ten, kur reikia. Jie vietoje Muzikinės kaukės patraukė į projektą ,,Šok su žvaigžde“. Bet kas gali sugrąžinti aštuntokus: jų daug – ir jie galingi. Šoko, net sienos virpėjo, dainavo, grojo, vaikščiojo žemyn galva, juokino,

    Kai Mauzeris prakalbo apie bitlus, paaiškėjo, kad peliukai apie juos nieko nežino, nes dar nebuvo gimę.

    Situaciją bandė pakeisti septintokai. Pasakojo, nes konkursų vedėjai taip pat su publika daug bendrauja, grojo pačių pasidarytomis gitaromis, mušė būgną, rečitatyvu skaitė dainų žodžius, šoko. Net ir auklėtoja, labai mėgstanti muziką, įsijungė į bendrą šurmulį.

    Peliukai sunerimsta: jiems vis kažkas negerai. Nusprendžia ir patys pasimokyti šokti, todėl pakviečia į sceną šeštokus, tiki, kad tai šokėjų komanda, galinti ir krepšinio rungtynėse pertraukų metu linksminti žiūrovus.

    Devintokai visus prajuokino Petro ir Livetos Kazlauskų šaržu, nepiktu, linksmu. Dainavo, šoko, bandė laikytis  konkurso ,,Muzikinė kaukė“ taisyklių. Visiems palinkėjo šv. Kalėdų ir Naujųjų metų.

     Mokyklos direktorius Stasys Valančius ir direktoriaus pavaduotoja Gražina Antanavičienė visas klases pradžiugino labai skaniomis dovanėlėmis, palinkėjo visiems gerų atostogų ir pažadėjo, kad visų labai lauks sausio 6 dieną sugrįžtant.

                Kažkur šalia, ant balto tako

                Kalėdos ruošias į svečius,

                Nukritusį gerumo lašą,

                Jums su džiaugsmu neš į namus.

                Visiems gerų švenčių.                                                                                                                

 Mokytoja Irena