author footer link can be edited or disabled only in full version

Šešias dienas žąseles ganiau – septintą į bažnyčią ėjau

           Ganyti žąsis jau moka pirmokai ir antrokai, nes dalyvavo meninės raiškos ir tautinės kultūros edukacijoje, kurių metu mokiniai  persirengė devynioliktojo amžiaus piemenėlių apranga ir pabuvojo piemenukais.  Dainavo piemenėlių dainas, pūtė skudučius, žaidė žaidimus, matavosi vyžas. Aptarė, kodėl piemenukai labiausia laukdavo saulelės užtekant, kodėl jų maistas buvo tik iš gamtos. Vyriausias piemuo skirstė, kas ganys karves, kas avis, o kas žąsis. Ganydami klausėsi paukščių balsų, ant audinio su akmenėliais ir augalų šakelėmis išspaudė įvairių augalų dekoracijas. Grožėjomės kiekvieno darbo subtilumu, formų išskirtinumu. Kiek džiaugsmo buvo, kai važiavome į turgų vežimu!   Dar aplankėme Alytaus miesto šventinę eglutę.

          Mokiniai  pajuto mūsų tautos vertybes, protėvių paveldą, o kartu patyrė daug emocijų, kurios skatino džiaugtis gimtuoju kraštu, mokėsi pasisemti iš jo savasties bei energijos.

       Pagilinome žinias apie etninę kultūrą, kaip tautos kultūros ir vertybių pagrindą, nes svarbu, kad šiuolaikinėje visuomenėje gyvuotų senosios kiekvienos tautos tradicijos.

Mokytojos Danguolė ir Aldona