author footer link can be edited or disabled only in full version

Įdomi edukacija

 Žvakės mus lydi visą gyvenimą - nuo gimimo iki mirties. Senoliai sakydavo, kad jos saugo nuo perkūno. Deginamos namuose, sugeria blogąją energiją. Apsaugo namus nuo blogųjų dvasių. Žvakės - vienos iš pagrindinių atributų įvairių apeigų metu.

 1 ir 2 klasės mokiniai dalyvavo Prienų krašto muziejaus organizuojamoje edukacinėje pamokoje ,,Žvakių liejimas“.  Edukacinės pamokos metu sužinojo žvakės atsiradimo istoriją, su žvakėmis susijusius papročius ir tradicijas, žvakių liejimo technologiją ir būdus. Turėjo galimybę iš lininių siūlų susivyti vidinę žvakės dalį – dagtį ir iš išlydyto, karšto bičių vaško nulieti savo žvakę. Tai puiki pasaulio pažinimui, dailei ir ugdymo karjerai pamoka.

  Netradicinė aplinka, neįprastos mokymo priemonės nuteikė mokinius įdomiam darbui. Šia tema minė  mįsles, žaidė žaidimus, raiškiai deklamavo eilėraščius ateinančių švenčių tematika, stebėjo draugų darbą. Kartu su muziejininke aptarė, kodėl vienos žvakės už kitas tapo storesnės ir ilgesnės?  Kodėl ,,ašarotos“?, nors visi sakė, kad dirbo vienodai. Už puikų darbą  mokiniai gavo dovanų vaškines figūrėles  – angeliukus. Nuo senovės laikų žinomas amatas – žvakių liejimas, taip sudomino keletą mokinių, kad žadėjo užaugę imtis šio verslo, nes žino, kad žvakės turi paklausą ir vertę. Ačiū administracijai už galimybę dalyvauti pamokoje netradicinėje aplinkoje, kurioje pagilino pažinimo, komunikavimo, mokėjimo mokytis kompetencijas.

Mokytojos Danguolė ir Aldona