author footer link can be edited or disabled only in full version

ŠVENTĖ KIEKVIENO ŠIRDYJE

    Nėra Lietuvoje žmogaus, kuriam nesuvirpėtų širdis sulaukus Mokslo ir žinių šventės. Tai švietimo sistemos sukurtas žodžių junginys. Mūsų širdyje ši data skamba kitaip – Rugsėjo 1-oji.

    Šiandien su jauduliu į mūsų mokyklą rinkosi visi: darželio auklėtiniai, priešmokyklinukai - ( koks mielas žodis), 1-10 klasių mokiniai, tėveliai, mokytojai, svečiai. Džiaugiamės – mokykla turi visas klases, visus, kuriuos reikia auginti, ugdyti, mokyti.

    Kai į salę ateina mažieji, sugiedamas valstybės himnas ir iškeliama prie mokyklos valstybės vėliava, mokyklos direktorius Stasys Valančius visus pasveikina su naujais mokslo metais, suprantame – atsiveria naujas etapas mūsų gyvenime, pilnas pažinimo, intelektualaus darbo, gražių renginių, pokštų.

    Tokią dieną ypač įsimintini svečių žodžiai. Prienų r. savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Algis Marcinkevičius nuoširdžiai linkėjo sėkmės, pareigingumo, darnos supančiame gyvenime ir savyje, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė išsakė miestelio lūkesčius, susijusius su mokykla, parapijos klebonas Remigijus Veprauskas linkėjo spėti padaryti viską, ką reikia.

    Pirmokėliai rašė nedrąsų laiškelį apie klevo lapą, apie takus, kelelius. Pavasarį tokį laiškelį jau rašys drąsiau, nes ir takai, keleliai, vedantys į mokyklą, kur jų visada lauks mokytoja Danguolė Stanaitienė, jau bus pažįstami, savi. Didelės sėkmės pirmokėliams visų jų tėvų vardu linkėjo ir mama Ieva Vaškelienė.

    Direktoriaus pavaduotoja Gražina Antanavičienė visiems palinkėjo geros kloties ir perdavė šventės estafetę klasių auklėtojams.

    Visi prisimename savo pasiryžimą nuo rugsėjo pirmosios daug mokytis, daug dirbti. Ir šiuos savo pažadus prisimena tiek seneliai, tiek mokinių tėvai, netgi mokytojai. Tokį ryžtą jaučia ir visi mokiniai. Išsaugokime šį šviesų jausmą širdyje kuo ilgiau. Visiems sėkmės.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Irena