author footer link can be edited or disabled only in full version

Su besibūriuojančiomis gervėmis palydime

    Mūsų mokyklos Mokytojų tarybos posėdį, skirtą brandiems pokalbiams apie ateinančius mokslo metus, nuskaidrino jautrios akimirkos: lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Janina Grigutienė nusprendė atsisveikinti su mokykla ir pradėti kitą  savo gyvenimo etapą.

    Mokytoja Janina mūsų mokykloje dirbo 27-erius metus. Tai ilgas gyvenimo tarpsnis, palikęs gilius pėdsakus mokinių, kolegų, miestelio žmonių širdyje.  Visada žavėjusi erudicija, giliu gyvenimo suvokimu, vidine ramybe, sugebėjimu santūriai išgyventi ypatingai sunkius gyvenimo momentus, mokytoja buvo tas žmogus, šalia kurio pasijusdavai ramiau šiame kūliais besiverčiančiame gyvenime.

    Iš anksto perduota žodinė pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės padėka už kantrybę, už ilgus mokykloje išdirbtus metus, Prienų r. savivaldybės padėka, pasirašyta mero Alvydo Vaicekausko, už mokytojos ilgametį darbą, toleranciją, skiepytą meilę gimtajai kalbai ir savam kraštui, švietimo skyriaus vedėjo Rimvydo Zailsko išsakyti gražūs žodžiai ir pilna žiedų puokštė jaudino mokytoją Janiną ir visus susirinkusius.

    Gaila, kad parašytos eilutės neatspindi balso intonacijos, bet ji tikrai mokyklos direktoriaus Stasio Valančiaus ir bedradarbių lūpose buvo šilta ir jautri.

    Linkime mokytojai Janinai gražių gyvenimo metų tėviškėje Plutiškėse, sveikatos, gerų ir įdomių kaimynų. Gervės dar tik būriuojasi, o ir išskridusios sugrįžta atgal. Sugrįžta ir žmonės.

    Mokytoja Janina Rugsėjo 1-ąją švęs ją užauginusioje Plutiškių mokykloje - dabartinėje gimnazijoje, kuri sekmadienį, rugsėjo pirmą dieną, švenčia 100 metų jubiliejų.

Bendradarbė Irena