author footer link can be edited or disabled only in full version

2015–2016 m.m.

Išrinkime įspūdingiausius Nemuno kilpų regioninio parko medžius

Balandžio 19 dieną  Jaunųjų miško bičiulių būrelio „Kleveliai“  nariai Enrika, Martynas, Džiugas, Gabija ir Ąžuolas dalyvavo NKRP organizuotame renginyje – idėjos pristatyme „Išrinkime įspūdingiausius Nemuno kilpų regioninio parko medžius“.

NKRP teritorijoje dėl dirvožemio, klimato ypatumų užauga tvirti ir aukšti medžiai. Aukščiausias Lietuvos medis auga visai šalia mūsų – Degsnės maumedyne. Jo aukštis – 49 metrai. Daug aukštų spygliuočių ošia Punios ir Prienų šiluose. Punios šile šlama ir didingi, keleto vyrų apkabinami ąžuolai.

Ne visi įspūdingi medžiai, augantys šalia mūsų, yra pastebėti, aprašyti ar išmatuoti. Tikrai būtų įdomių atradimų, naujų rekordų. Gal visai šalia keroja gražuoliai žalieji milžinai ar ypatingą istoriją turintys, brangūs mums, giminei ar bendruomenei uosiai, klevai, skroblai, alksniai, guobos, liepos, ąžuolai, pušys, eglės ir kiti Lietuvoje natūraliai augantys medžiai.{akgallery}

Maloniai kviečiame visą mokyklos bendruomenę aktyviai dalyvauti NKRP medžių rinkimuose ir pasiūlyti savo krašto medį Lietuvos medžio rinkimams. Užpildytą anketą siųskite el. paštu: direkcija@nemunokilpos.lt.

mokyklos Gamtosauginio komiteto pirmininkė mokytoja Ona Žvaliauskienė