author footer link can be edited or disabled only in full version

2014–2015 m.m.

Valanda bibliotekoje

„Kada nors knygos atėjimas pas žmogų bus prilygintas dieviškosios ugnies pagrobimui – nes kuo gi mes ginamės nuo tamsos ir smurto žvėrių, jei ne knyga, kuo sušildom sugrubusią sielą, kieno, jei ne knygos šviesa mus vedė ir veda pasaulio ir pačių širdies labirintais.“  Justinas Marcinkevičius

Pirmos klasės mokiniams lietuvių kalbos pamoka vyko miestelio bibliotekoje, nes jie domisi knygomis, noriai lankosi knygų karalystėje. Mokiniai  išreiškė nuomonę, kodėl ir kokios knygos patinka. Išsiaiškinome skaitymo svarbą žmogaus gyvenimui. Jie sakė, kad knygas skaityti reikia todėl, kad suteikia žinių, kad jos su mumis kalbasi, pataria, pamoko, žavi knygų iliustracijos.

Dirbdami grupėse įtvirtinome žinias, kaip reikia elgtis ir kaip negalima elgtis su knygomis.

Geriausi skaitytojai buvo paskatinti ir įvertinti už aktyvų dalyvavimą projekte ,,Skaitymo skrynią atvėrus“

Bibliotekininkės Angelė  Kazlauskienė ir Edita Marcinkevičienė papasakojo kodėl gegužės 7 d. Lietuvoje minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena .

Užsiėmimo pabaigoje mokinė Ramunė padarė išvadą ir perskaitė žymaus  dainininko Andriaus Mamontovo vaikams gerai suprantamas mintis „Jei nori žmogus gerai gyventi, jis turi skaityti knygas“.

Mokytoja Aldona Krilavičienė