author footer link can be edited or disabled only in full version

2013–2014 m.m.

„Prienų krašto vyturiai“

,,Kantriai virkdoma parkerio plunksna tai rimsta, tai vėl užkūkčioja, pradėdama naują raudą…“

Eglė Zujūtė

Sausio 3 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko Prienų rajono mokinių kūrybos almanacho „Prienų krašto vyturiai“ dvyliktosios knygos pristatymas. Į knygos pristatymą buvo pakviestas ir nemažas mūsų mokyklos mokinių būrys, nes šiame mokinių kūrybos almanache jau ne pirmą kartą yra spausdinama ir mūsų mokyklos jaunųjų rašytojų kūryba.  

  Šventė prasidėjo Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojos Vytautės Kurtovienės  ir mokinių paruošta menine-literatūrine kompozicija. Renginio vedėja V. Kurtovienė visiems susirinkusiems trumpai papasakojo apie šios knygos ,,gimimą“, pirmuosius sudarytojus, pasidžiaugė, kad dabar knygelę sudaro trys skyriai: ,,Prienų krašto vyturiai, ,,Kuriame pasaką“ ir ,,Tikrai yra kalba, kur žodis pasitinka ir palydi“. Kiekvieną įžanginį skyriaus žodį parašė trijų skirtingų konkursų organizatorės: Lina Venclovaitė (Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja), Irena Drižilauskienė (Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja) bei Živilė Jurkšienė (Prienų ,,Žiburio“ gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja). Visus susirinkusius pasveikino Prienų mero patarėjas Raimundas Markūnas bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vadovas Rimantas Šiugždinis. Taip pat sveikinimo žodį tarė ir Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Rasa Zdanevičienė, kuri yra ir Prienų krašto kūrėjų klubo ,,Gabija“ vadovė. Svečiai dėkojo jauniesiems kūrėjams, bibliotekos direktorei Daivai Čepeliauskienei, kuri daug prisideda prie knygelės išleidimo, knygelės sudarytojoms – Linai Venclovaitei ir Vilijai Juodsnukienei, pasidžiaugė, kad mokiniai suranda laiko kūrybai, nes kūryba – Dievo dovana. {akgallery}

Mokinių kūrybos almanachui „Prienų krašto vyturiai“ recenziją parašė mūsų kraštietis rašytojas Vytautas Bubnys. Knygą iliustravo Prienų meno mokyklos mokiniai, vadovaujami Vlado Trainelio. Nors ši knygelė yra jau dvyliktoji, tikimės, kad kitais metais sulauksime ir tryliktosios, nes tikrai turime kuriančių mokinių, kurie su nekantrumu laukia kūrybinių konkursų bei aktyviai juose dalyvauja, nes kūryba – ne rezultatas, o tobulėjimas, nuolatinis ieškojimas, ieškojimas žodžio, savęs.

Mokytoja Rita Šalčiūtė