author footer link can be edited or disabled only in full version

2012–2013 m.m.

Ekologinis žygis Peršėkės pakrantėmis

Mokyklos jaunieji miško bičiuliai surengė ekologinį žygį Peršėkės pakrantėmis. Jo metu stebėjo rudens požymius parke, pokyčius supančioje aplinkoje, atliko vizualų Peršėkės vandens paviršiaus ir pakrančių užterštumo šiukšlėmis tyrimą.

Mokiniai, keliaudami upės pakrante ir stebėdami vandens paviršių ir pakrantę, nustatė, kad vanduo jokio nemalonaus kvapo neskleidė, naftos produktų plėvelės ir dėmių nesimatė. Labiau užterštos upės pakrantės, parkas. Rasta plastmasinių, stiklinių butelių, polietileninių maišelių. Vaikų manymu, didžiausi teršėjai yra žvejai ir poilsiautojai. Miško bičiuliai, norėdami, kad parke būtų gražiau, noriai rinko šiukšles.

 Vykusioje viktorinoje vaikai turėjo atsakyti į klausimus, reikalavusius pastabumo žygio metu.

Oras buvo nuostabus. Saulė, matydama mokinius, kurie nori daugiau sužinoti apie gamtą, mokosi pastebėti gamtos grožį, stebėti ir tyrinėti gamtos reiškinius, pažinti savo gyvenamąją vietovę, negailėjo jiems savo spindulių.

Smagu, kad kartu su vaikais žygyje dalyvavo tėveliai, seneliai, sesės, brolis ir netgi augintiniai. Martynos Kokis ir Airidos Smalsytė aktyviai dalyvavo visose veiklose. Skanūs buvo pietūs gamtoje, o žaidimams su lankais, kamuoliais, „skraidančiomis lėkštėmis“, kamuoliuku – šokliuku, atrodė, nebus galo.

Žygis padėjo ugdytis mokinių vertybinėms nuostatoms, stiprino mokyklos ir tėvų bendradarbiavimą.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

 

Mokyklos jaunųjų miško bičiulių būrelio vadovė Irena Petraškienė