author footer link can be edited or disabled only in full version

2011–2012 m.m.

„GIMINĖ UŽ MYLIOS, O KAIMYNAS UŽ TVOROS“

„Giminė už mylios, o kaimynas už tvoros“ liaudies patarlė

Mokyklų tinklo pertvarka liečia visus: vienus švelniau, kitus skausmingiau. Bet žmonės visada randa būdų, kaip pertvarkos laikus išgyventi lengviau, humaniškiau. To siekė ir 2 pagrindinių mokyklų – Kunigiškių ir Balbieriškio – mokytojai ir mokiniai.

Balandžio 19 dieną Balbieriškio pagrindinės mokyklos koridoriuose sušurmuliavo nauji balsai - atvažiavo svečių. Smalsu buvo visiems, tiek Kunigiškių mokyklos mokinukams, tiek ir mūsiškiams. Mokyklos direktorius Stasys Valančius papasakojo apie mokyklą, supažindino su mūsų mokinių, žaidžiančių badmintoną ir žinomų visoje Lietuvoje laimėjimais. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Irena Liutkevičienė parodė įvairias mokyklos erdves, pamokė, kaip galima lavinti fantaziją, žvelgiant pro mokyklos langus. O matyti pro juos daug: pietuose žvilgsnio niekas nestabdo iki Alytaus kaminų, šiaurėje plyti didelė lyguma, atsiremianti į Balbieršgirę, Degsnės maumedyną. O už tos žalios sienos ir mūsų kaimynai – Kunigiškių pagrindinė mokykla.

 

Pabuvoję mokyklos muziejuje svečiai sugužėjo į sporto salę. Vyko draugiškos smiginio ir krepšinio varžybos. Balbieriškio pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Rymantas Sidaravičius su savo treniruojamais badmintonininkais svečius supažindino su badmintono žaidimo ypatumais. Abiejų mokyklų kūno kultūros mokytojai ir mokiniai susitarė kartu sportuoti: kunigiškiečiai mokys balbieriškiečius žaisti futbolą, balbieriškiečiai kaimynus – badmintoną.

Gerai gausi giminė, bet dar geriau geras kaimynas už tvoros. Linkime mūsų svečiams sėkmės. Lauksime naujų susitikimų – ir ne tik mus skiriančiame miške grybaujant. {akgallery}

Balbieriškio pagrindinės mokyklos

direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Irena Liutkevičienė