author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Išvyka į baigiamąją vertimų ir iliustracijų projekto „Tavo žvilgsnis“ šventę Vilniuje

Šiuo metu, kai esame Europos bendruomenės nariai, ypač svarbi vieta tenka kalbai kaip bendravimo priemonei, kaip tautos identifikavimo ir kultūros raiškai.

Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo organizuojamas vertimų ir iliustracijų projektas „Tavo žvilgsnis" skaičiuoja jau devintus metus.

Įvairių respublikos mokyklų 4 – 12 klasių mokiniai bei studentai verčia grožinės literatūros tekstus iš anglų, prancūzų, rusų ir vokiečių kalbų. Kartu vyksta ir tekstų iliustravimo įvairiomis technikomis konkursas.

Šis konkursas teikia galimybę praktiškai pritaikyti turimas gimtosios ir užsienio kalbų žinias.

Kiekvienais metais spalio mėnesį "Siemens" arenoje vyksta vertimų ir iliustracijų projekto „Tavo žvilgsnis“ bei "Kalbų Kengūros“ baigiamoji šventė, kurioje dalyvauja tūkstančiai mokinių iš visos Lietuvos.Šioje šventėje šiemet dalyvavo ir mūsų mokyklos 16 mokinių. 8 klasės mokinės Neringa Žvirblytė ir Evelina Makselytė tapo vertimų iš rusų kalbos laureatėmis.

Arenos fojė buvo eksponuojama „Tavo žvilgsnio“ iliustracijų paroda. Renginio metu geriausių darbų autoriams buvo teikiami diplomai, atminimo dovanėlės, projektų dalyviams – padėkos bei pristatytas naujasis „Tavo žvilgsnio“ vertimų ir iliustracijų almanachas.

Koncerte, skirtame projektų dalyviams, dalyvavo operos solistas Liudas Mikalauskas, dainų autoriai ir atlikėjai Jonas Čepulis ir Aleksandras Makejevas, Elzė Kazlauskaitė, modernaus šiuolaikinio ir klasikinio šokio studija „Polėkis“, vaikų studija „Mes žaidžiame operą“, VKIF instrumentinė džiazo grupė ir kiti svečiai. Mokiniai turėjo galimybę pabendrauti tarpusavyje, susipažinti su kitų mokyklų mokiniais, jų kūrybiniais darbais, pasisemti idėjų būsimiems projektams.

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje