author footer link can be edited or disabled only in full version

2010–2011 m.m.

Miškas ir mes

Mokyklos jaunieji miško bičiuliai dalyvavo respublikinėje konferencijoje „Miškas ir mes“, vykusioje Kauno rajono Lapių pagrindinėje mokykloje. Šalies miško bičiuliai skaitė pranešimus apie Lietuvos miškus, medžių apdirbimą senojoje Lietuvoje, paukščių migraciją, pateikė stebėjimų ir tyrimų rezultatus ir išvadas. Įdomūs buvo stendiniai pranešimai, kuriuose mokiniai išreiškė mintį, kad miškas – visų namai, kuriuos reikia mylėti, tausoti, saugoti.{akgallery}

Mūsų mokyklos jaunieji miško bičiuliai – penktokai Ignė, Ernesta, Dovilė, Simona, Monika, Simas, Vakaris, Meinardas – pristatė projektą „Balbieriškio parko takeliais rudenėlis vaikšto“. Vykdydami šį projektą mokiniai įvairiuose šaltiniuose ieškojo informacijos apie parką, aiškinosi augalų rūšinę sudėtį, stebėjo rudens požymius, dalyvavo akcijoje „Noriu gyventi gražioje aplinkoje“, kūrė eilėraščius, rašinėlius.

Dalyvaudami šiame projekte jaunieji miško bičiuliai patyrė pažinimo ir atradimo džiaugsmą, ugdėsi mokėjimo mokytis kompetenciją, mokėsi dirbti bendraudami ir bendradarbiaudami.

Miško bičiulių būrelio vadovė Irena konferencijoje dalijosi mintimis, kaip pamokose apie Lietuvos miškus taiko aktyviuosius mokymo metodus.

Konferencijoje jaunieji miško bičiuliai pagilino žinias apie mišką, galės jas taikyti praktikoje, bendravo su kitų būrelių nariais. Dalyviai ir mokytoja buvo apdovanoti padėkomis.

Jaunieji miško bičiuliai dėkoja mokyklos direktoriui už galimybę dalyvauti respublikinėje konferencijoje.