author footer link can be edited or disabled only in full version

Žodžio ir muzikos sintezė

    2023-ieji metai Prienų rajono savivaldybės yra paskelbti Vinco Mykolaičio-Putino metais. Sausio 6 dieną buvo minimos poeto, rašytojo, literatūros profesoriaus Vinco Mykolaičio-Putino 130-osios gimimo metinės. Sausio 26 dieną 8-10 kl. mokiniai lietuvių kalbos mokytojų ir bibliotekininkės buvo pakviesti į literatūrinę popietę „Iš vasaros džiaugsmo, iš saulėtų vaišių/ Pailsęs grįžau aš į savo namus.“

    Visi kartu žiūrėjome dokumentinį filmą „Vieno buto istorija. Vincas Mykolaitis-Putinas“, mokiniai, dirbdami grupelėmis, parengė pristatymus apie rašytojo gyvenimą, kūrybą, asmenybę. V. Mykolaičio–Putino gyvenime buvo įvairių vingių, sudėtingų ir nelengvų sprendimų. Mokiniai skaitė pasirinktus rašytojo eilėraščius, kurie tarsi padeda dar geriau pažinti patį kūrėją, suvokti, ką teko jam patirti, išgyventi. Jomantui, Evelinai ir Dominykui pasisekė sukurti žodžio ir muzikos sintezę. Bibliotekininkė Edita Traidarienė pakvietė visus aplankyti ir apžiūrėti parodą, kuri veikia mokyklos bibliotekoje.

    Poezija padeda pažinti pasaulį, išgyventi sunkumus ir eiti visada tik į priekį. Taigi mūsų kraštiečio rašytojo Vinco Mykolaičio-Putino asmenybė ir kūryba niekada nebus pamiršta.

 Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Rita Šalčiūtė