author footer link can be edited or disabled only in full version

Improvizacija „Kalėdinis pasveikinimas“

   Šiandien gruodžio 23-čia -  paskutinė šių metų mokslo diena. Pagal Ugdymo planą – tai netradicinio ugdymo diena. Dešimtokai, atsakingi už šį renginį, nusprendė kurti improvizacinį rytmetį  šv. Kalėdų tema.

   Rytmečio ašis – televizijos laida „Kalėdinis pasveikinimas“. Laidą vedė laidos ir rudens šeimininkė Šalna. Jai padėjo fėjos ir nykštukai.

   Jau laidos pradžioje linksmai paskelbiamos varžytuvės tarp Šalnos ir Žiemos. Abi svarbios damos, tik situacija tokia, kad Šalna linksminasi šviesioje, kalėdiškai išpuoštoje salėje, o žiema „tūno“ už lango tirpstančiame pusnyne. Čia jai bausmė už tai, kad iš rudens šiemet atėmė 2 lapkričio savaites – tada laukuose turėjo karaliauti Šalna.

   Klasių improvizacijas pradėjo aštuntokai, skambia daina, gitarai pritariant, visiems linkėję linksmų  Kalėdų. Juos turėjo pakeisti teatro trupė, bet ji pasiklydo miške. Nykštukai visus artistus – penktokus - rado Degsnėje, prie aukščiausio Lietuvos medžio. Pasiklydo tarp dviejų Norkūnų piliakalnių ir šeštokai. Vėl Nykštukai skubėjo į pagalbą. Septintokai nusprendė nerizikuoti, iš mokyklos niekur nevažiuoti. Jie surengė turnyrą „Ką žinai apie Kalėdas?“ Teko žiūrovams pasinaudoti ir Kahoot programėle. Kiekviena didelė šventė neapsieina be koncerto. Atvyko ir Vidas Bareikis su grupe – čia jau devintokų improvizacija.

  Buvo ir rimtesnių dalykų. Nykštukai ir fėjos linkėjo visai mokyklos bendruomenei daug svajonių, daug dovanų, šviesių šv. Kalėdų.

  Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasveikino visus su artėjančiomis šv. Kalėdomis, palinkėjo visiems visko, kas džiugina, ir nuėjo prie eglutės. O ten kiekvienam mokiniui  dovanos  iš Danijos Rygaardes mokyklos. Mums su šia mokykla bendradarbiauti padeda mūsų kraštietė Regina Žvirblienė. Dėkodamos  dainininkės Danijos Rygaardes mokyklai paskyrė dainą.

   Linksmai šventėme, linksmai ir parašiau. Nusileidžiu Žiemai. Pavasaris ne už kalnų...

                                                                                                             Šalna  /mokytoja Irena/