author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Švietėjiška Tolerancijos ugdymo centro veikla

      Mokykloje įsitraukdami į švietėjišką, projektinę Tolerancijos ugdymo centro veiklą tobuliname ir savo profesinę kvalifikaciją. Tad mokinių atostogų metu su mokytoju Sauliumi Kondrotu dalyvavome Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuotame seminare „Lietuvos žydų istorija bendrosios ugdymo programos kontekste“ mokytojams. Mokėmės  Kėdainių Daugiakultūriniame centre, buvusioje mažojoje Sinagogoje, pastatytoje 1837 metais.

      Menotyros mokslų daktarė Vilma Gradinskaitė sudomino paskaitomis apie Lietuvos žydų tradicijas ir šventes, Štetlą, jo gyvenimą, simbolius architektūroje bei mene.

      Istorikas dr. Arūnas Bubnys supažindino su Holokausto geneze ir prielaidomis Lietuvoje.

     Tarptautinės komisijos Švietimo programų koordinatorė Ingrida Vilkienė pristatė Tarptautinės komisijos įgyvendinamą švietimo veiklą.

     Drauge su mokytojais,atvykusiais iš įvairių Lietuvos kampelių dirbome grupėse, diskutuodami apie Holokausto temos pateikimo metodus ugdymo procese, dalijomės įžvalgomis, mokėmės vieni iš kitų.

    Kėdainių Daugiakultūrio centro vadovė Audronė Pečiulytė surengė įdomią ekskursiją po kultūros istorija turtingą Kėdainių miestą. Apsilankėme Kėdainių Krašto muziejuje, kur direktorius  Rimantas Žirgulis supažindino su inovatyviomis ekspozicijomis, prasmingais įgyvendinamais projektais.

    Iš seminaro į mokyklą parsivežėme metodinės medžiagos, kurią galima rasti bibliotekoje, pasinaudoti ugdymo turinio integravimui įvairių dalykų pamokose, vaizdžiau supažindinant mokinius su Lietuvos istorija, padedant jiems ugdytis pilietines vertybines nuostatas, bendradarbiaujant Tolerancijos ugdymo centro veiklose. 

 Gražina Antanavičienė

direktoriaus pavaduotoja ugdymui