author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Japonijos ambasada surengė kasmetinį priėmimą Japonijos imperatoriaus gimtadienio proga

    Gruodžio 7 d., ketvirtadienį, Vilniuje, „RadissonBlue“ viešbutyje, Japonijos ambasada surengė kasmetinį priėmimą Japonijos imperatoriaus Akihito 84-ojo gimtadienio minėjimo proga. Japonijos imperatoriaus gimtadienis Japonijoje yra nacionalinė šventė, o Lietuvoje ši diena minima nuo 1997 metų.Į šios šventės minėjimą buvo pakviesti Japonijos politikos, kultūros, meno bei mokslo puoselėtojai. Šiame iškilmingame renginyje jau 3 kartą dalyvauja ir mūsų mokyklos atstovai.

    Dabartinis Japonijos imperatorius Akihito – 125-asis Japonijos valdovas. Po Čiurlionio meno mokyklos atlikėjų sugiedotų Lietuvos ir Japonijos valstybinių himnų, šventinį gimtadienio minėjimą pradėjo Jo Ekscelencija Japonijos ambasadorius Lietuvoje ponas ToyoeiShigeeda. Savo sveikinimo kalbos pradžioje ambasadorius papasakojo apie Lietuvos ir Japonijos diplomatinių santykių raidą, pasidžiaugė  savo aplankytomis savivaldybėmis ir mokyklomis Lietuvoje, vis labiau besiplečiančiu įvairių sričių bendradarbiavimu tarp Lietuvos ir Japonijos, vis gausėjančiu japonų turistų skaičiumi. 2020 m. Tokijuje įvyks vasaros olimpinės ir parolimpinės žaidynės, kuriose tarp nugalėtojų tikimasi matyti ir Lietuvos sportininkus. Ambasadorius nuoširdžiai tiki, kad jam pavyks tarp abiejų šalių sustiprinti kultūrinius ryšius.

    Po oficialios dalies visi susirinkusieji buvo pakviesti pasivaišinti japoniškais patiekalais. Vakaro vaišių dominantė buvo suši bei daugybė jūros gėrybių. Nemažai dėmesio sulaukė ir japoniško vyno, sakės degustacija. Renginio metu įvairūs japonų atlikėjai atliko muzikinius kūrinius, vyko svečių bendravimas. Džiugu, kad šiltai ir betarpiškai galėjome pabendrauti su  politikais, kultūros veikėjais, Lietuvoje reziduojančių ambasadų darbuotojais, švietimo ministre ir kitais švietimo įstaigų atstovais.

Mokytoja Reda Valančienė