author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Dalyvavome leidinio pristatyme

    2017 m. gruodžio 6 d. (trečiadienį)  17.00 val. Alytaus kraštotyros muziejuje mokyklos Tolerancijos centro atstovai dalyvavo renginyje-viešoje diskusijoje Holokausto tyrimų, atminties ir suvokimo klausimais bei naujos knygos - mokslinių straipsnių rinkinio „Holokaustas nacių okupuotose Rytų ir Vakarų Europos valstybėse: tyrimai ir atmintis” pristatyme. Leidinį pristatė ir diskusijoje dalyvavo Vilniaus universiteto doktorantas, istorikas Dainius Noreika bei  Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti vykdomasis direktorius Ronaldas Račinskas, Sekretoriato vadovo pavaduotoja, švietimo programų koordinatorė  Ingrida Vilkienė .

    Holokaustas yra labai sudėtingas ir skaudus žmonijos istorijos įvykis, kurio simboliai, reikšmė bei prasmė neprarado aktualumo praėjus daugiau nei 70 metų. Lietuvos ir užsienio valstybių istorikai, valstybės veikėjai, visuomenininkai iškelia su Holokaustu susijusius klausimus, kurie sulaukia rezonansinio atgarsio visuomenėje. Tai tik dar kartą įrodo, kad reikia gilesnio visuomenės švietimo, faktais paremtos įtaigios informacijos šia neeiline tema.

    Leidinyje publikuojami trylikos autorių, tarp kurių yra ir visuotinį pripažinimą pelnę Holokausto istorijos tyrėjai, mokslininkai iš Estijos, Izraelio, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Vokietijos, straipsniai. Platų probleminį tyrimų lauką apimantis mokslinių straipsnių rinkinys yra aktualus ne tik akademinei, bet ir plačiajai visuomenei: vyresniųjų klasių moksleiviams, studentams, taip pat visiems besidomintiems Antrojo pasaulinio karo, žydų tautos ir Holokausto istorija bei istorine atmintimi.Visus, kurie nori susipažinti su šiuo leidiniu ir jo publikacijomis kviečiame apsilankyti mokyklos TUC.

Mokytoja Reda Valančienė