author footer link can be edited or disabled only in full version

Sveikatos ugdymas

Akcija „Nerūkantis mokinys – madingas mokinys“

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Šiai dienai paminėti lapkričio 15 dieną buvo surengta akcija, kurios tikslas – priminti kokią žalą rūkančiųjų ir nerūkančiųjų sveikatai daro rūkymas, kuris yra vienas svarbiausių lėtinių neinfekcinių ligų rizikos faktorius.

Akcija vyko pertraukų metu, mokiniams ir visai mokyklos bendruomenei vyko prevencinių rūkymo priemonių paroda. Atėjusieji galėjo pamatyti rūkančiojo ir nerūkančiojo žmogaus plaučius, cigaretę, kurios viduje pateikiama jos sudėtis, dervų modelį, pajausti tabako kvapą, pamatyti kaip rūkymas įtakoja dantų būklę. Taip pat pateiktos priemonės, vaizduojančios ligas, kurias sukelia rūkymas. Mokiniams buvo pateikiama sukurta „Madingo mokinio antinikotininė deklaracija“, kurią pasirašė visi norintys, niekieno neverčiami ir pasižadantys nerūkyti.

Ši akcija sulaukė didelio mokinių susidomėjimo, todėl tikimasi, kad mokiniai supratę rūkymo pasekmes žmogaus organizmui, niekada nepūs cigaretės dūmo į orą.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė

Birutė Vitkauskaitė