Dalykų integracija – savęs pažinimui

Kategorija: 2021/2022 m.m.
Paskelbta: 2021 Rugsėjis 18, Šeštadienis 19:03
Autorius Super User
Peržiūros: 244

    Pamokos, būrelio užsiėmimai, vykstantys kitose erdvėse, už mokyklos ribų, kartais priverčia daug giliau įsivertinti  save. Tą pajutome, kai mes, devintokai ir būrelio „Priglauskime gimtąjį žodį“ nariai, dalyvavome integruotoje lietuvių kalbos ir literatūros, būrelio, dailės ir technologijų pamokoje, kuri vyko jaunimo erdvės „Prienas“ surengtoje parodoje „Po grindim“.

    Parodos erdvė – rūsys, esantis po Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pastatu. Vieta ypatinga, kelianti įvairių jausmų, todėl nenustebome, kai ant lankytojų piešiniams skirtos plokštės radome kreidele parašyta – „Noriu namo“.

   „Žiburio“ gimnazijos abiturientas, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro savanoris Danielius Aldakauskas, - įtaigaus viešojo kalbėjimo pavyzdys, - mus supažindino su parodos sumanymu, su bendraamžių eksponuojamais darbais, kuriems sukurti panaudojo ir medžiagų, gavusių antrą gyvenimą. Kalbėjo apie tai, kad pats, priimdamas lankytojus, atranda šiose erdvėse vis daugiau prasmių  Mums šių erdvių paslaptingumą pabrėžė ir skambanti muzika.

   Rūsys – paslaptinga vieta, transformacijų vieta. Ateik, pažiūrėk, kas ten gyvena, - kvietė Danielius. Gal atrasi, ir kas tavo paties vidiniame rūsyje tūno.

                                                                                           9 klasės mokinė Jolita Juodžiukynaitė

                                                                                                Mokytoja Irena Liutkevičienė