author footer link can be edited or disabled only in full version

Atrask ir pamatyk tai, kas aplink tave

    Ketvirtokai keliavo po Panemunės kraštą, kupiną pilių, piliakalnių, gražių gamtovaizdžių.Patyrėme daug įspūdžių, gerų emocijų.

    Tikras išbandymas laukė visų, kai nusprendėme  užkopti į Seredžiaus piliakalnį- Nemuno gynybinei linijai priklaususios medinės Pieštvės pilies vietą.Įspūdingu kraštovaizdžiu pasigrožėjome iš Raudonės pilies  33,5 m. bokšto. Nustebino Veliuonos miestelis- muziejus po atviru dangumi–savo piliakalniais, tulpmedžiais, švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčia. Apsilankėme Panemunės pilyje, įlipome į pilies bokštą, pasivaikščiojome po parką. Buvusioje Šilinės smuklėje Panemunių regioniniame parke susipažinome su ekspozicija ,,Nemunas ir gyvenimas prie jo“.Edukacinio užsiėmimo metu pagilinome žinias apie Nemuno upę, pakrančių gyvūniją. Pabuvome ,,pėdsekiais, ėjome sieliais ir plaukėme valtimi“.

    Jurbarke apsilankėme buvusios žydų sinagogos vietoje.

    Naudodamiesi mokinio kultūros paso teikiama galimybe,dalyvavome edukaciniame užsiėmime ,,Popieriaus transformacija – magnetuko kūrimas su Panemunės pilies atvaizdu – bareljefu“. Kūrybos proceso metu susipažinome su papjėmašė technika ir sukūrėme magnetuką su  pasirinktos Panemunės pilies atvaizdu. Mokiniai, dirbdami grupėje ir individualiai, pamatė, kokią  įvairovę galima sukurti dirbant ta pačia technika. Kiekvieno išdailintas darbelis- tai meninių ir vizualinės teorijos žinių įgijimas, praktinis jų pritaikymas.

    Džiugu, kad mūsų edukacijos vadovės sugebėjo pažadinti kiekvieno vaikišką vaizduotę, smagu, kad galėjome saugiu atstumu pašokti, pasisupti sūpuoklėse, pagilinome socialines, pažinimo, iniciatyvumo, kūrybingumo kompetencijas.

    Dėkojame mokyklos administracijai, kad mums suteikė galimybę po ilgo laiko pakeliauti, ačiū vairuotojui Antanui už kantrybę.

                           Mokytoja Ramutė

Nuotraukos Elzės, Patricijos, Austėjos