„Valgyk lėčiau“

Kategorija: 2020/2021 m.m.
Paskelbta: 2021 Kovas 31, Trečiadienis 19:46
Autorius Super User
Peržiūros: 331

    Kovo 31 d. 1 klasės mokiniai dalyvavo sveikos gyvensenos skatinimo užsiėmime „Valgyk lėčiau“. Jį, nuotoliniu būdu, organizavo Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

    Kiekvienas mokinys turėjo lėkštelę su maisto produktais: duona, sūriu, vaisiumi, daržove. Edukacijos metu mokiniai aptarė šių maisto produktų naudą sveikatai, mokėsi dėmesingai valgyti, kramtyti. Mokiniai sužinojo, kad prieš atsikandant pirmą kąsnį, galima atlikti keletą dalykų, kurie padeda mūsų organizmui atpažinti maisto produktus ir lengviau juos suvirškinti. Pirmiausia lektorius pasiūlė apžiūrėti duoną. Ją ragavo pirmą. Po to paprašė visų užsimerkti ir ją paliesti. Visi labai nustebo, kai lektorius paprašė pasiklausyti, kokius garsus skleidžia duona. Su džiaugsmu mokiniai vardino, kokius garsus išgirdo. Po to duoną uostė, laižė ir tik tada iš lėto atsikando. Kramtė lėtai, išraiškingai, imituodami pasirinktą gyvūną. Tą patį atliko ir su kitais produktais. Tarp ragavimų buvo organizuojamos aktyvios pertraukėlės.

    Mokiniams labai patiko šis užsiėmimas. Su džiaugsmu ir atsakingai atliko kiekvieną veiksmą. Suprato, kad šis valgymo būdas padeda organizmui lengviau įsisavinti reikalingas maisto medžiagas. Dėkojame mokyklos valgyklos vedėjai Rūtai Ūsienei už aprūpinimą reikalingais produktais.

Mokytoja Daiva Alaveckienė