Pirmokai pasiilgo mokyklos ir draugų

Kategorija: 2019/2020 m.m.
Paskelbta: 2020 Gegužė 21, Ketvirtadienis 16:48
Autorius Super User
Peržiūros: 238

    Pirmokai, kaip ir kiti mokyklos mokiniai. mokosi nuotoliniu būdu. Kiekvieną rytą 9.00 val., prie kompiuterių ekranų, prasideda pamokos Zoom platformoje. Vaikai mokosi lietuvių k., matematikos, pasaulio pažinimo, etikos. Susipažinę su nauja medžiaga, dauguma patys geba atlikti užduotis. Kuriems būna nedrąsu prie visų skaityti ar eilėraštį deklamuoti, tuomet turime galimybę susisiekti per Messenger. Dailės ir technologijų pamokos vyksta taip pat. Išsiaiškinę, ką reikia atlikti, vaikai savarankiškai dirba namuose ir siunčia atliktų darbų nuotraukas. Niekur nepradingo ir fizinis ugdymas. Šiuo metu vaikai daug laiko praleidžia prie ekrano, todėl sportinės užduotys vykdomos lauke.

    Šiandien, pirmokams vyko ekologinė pamokėlė "Maisto atliekos. Ką iš jų galima pagaminti?" Pamokėlę vedė aplinkosauginio ugdymo specialistė Vaida Undzėnienė, dirbanti „TikoTiks“ centre. Mokiniai žiūrėjo filmuką apie konteinerius, klausė pasaką apie bakteriją. Gavo ir užduotį: nupiešti ar pagaminti „Bakteriją“ iš įvairių atliekų. Po to visas darbelių nuotraukas specialistė Vaida pažadėjo sukelti į „Tiko Tiks“.

    Nors ir kompiuteris vilioja, ir namuose būti smagu, pirmokai klasės valandėlės metu kalbėjo, jog labai pasiilgo mokyklos ir draugų. Jiems norisi pasikalbėti, pasidžiaugti, o kartais ir pasiguosti. Sprendėme neeilinį klausimą. Gegužės mėnesį bus dviejų vaikų gimtadieniai. O kaip juos reikės pakilnoti 8 kartus? Juk per gimtadienius kiekvieną pakeliame tiek kartų, kiek jam metų. Klausimas neišspręstas. Bet dar turime laiko pamąstyti.

    Pamokėlės vykdomos nuotoliniu būdu sukelia rūpesčių ir tėveliams. Vieniems kompiuteris stringa, kiti į darbus skuba. Kai kurių vaikai, tiesiog tingi keltis ir mokytis. Bet tėveliai šaunuoliai! Beveik visi vaikai kiekvieną dieną prisijungia prie Zoom. Jei kažkam tą dieną nepavyksta, tai namų užduotys būna vis tiek atliktos.

    Džiaugiuosi savo pirmokais ir jų tėveliais!

    Mokinių darbai fotogalerijoje

Mokytoja Danguolė Stanaitienė