author footer link can be edited or disabled only in full version

Džiaugiamės mokyklos sveikatos stiprinimo veiklų įvertinimu

     Lapkričio 29 dieną Panevėžyje vyko nacionalinė mokslinė - praktinė konferencija „Vaikų sveikatos stiprinimas. Nuveikti darbai ir nauji iššūkiai“. Konferencija skirta Lietuvos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo „Sveika mokykla“25-mečiui paminėti. Mūsų mokyklairenginyje atstovavo direktorius Stasys Valančius ir sveikatos stiprinimo programos „Laimingas žmogus sveikoje mokykloje“ koordinatorė Gražina Antanavičienė.

     Džiaugiamės, kad Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro, Švietimo ir mokslo ministro Padėkos raštu, sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo „Sveika mokykla“ vėliava  apdovanota ir mūsų mokykla už lyderystę bei rūpinimąsi bendruomenės sveikata ir gerove. Apdovanojimą įteikė Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministras, profesorius daktaras Aurelijus Veryga ir daktaras Rolandas Zuoza, Švietimo ir mokslo ministerijos Mokymosi visą gyvenimą departamento patarėjas.

     Konferencijoje klausėmės mokslininkų, ugdymo įstaigų atstovų pranešimų apie respublikiniu, tarptautiniu lygmeniu nuveiktus darbus vaikų sveikatinimo labui, įžvalgų, mokslinių tyrimų pristatymų, kuriant mokyklose sveikatą stiprinančią aplinką, ieškant naujų galimybių, idėjų, kūrybiškumo ir tikėjimo savo darbų prasme. Konferencijos dalyvių lūkestis - ugdyti kiekvieno vaiko sveikatos raštingumą. O tam  Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos žodžiais reikia, kad visa bendruomenė dirbtų tarsi grojantis orkestras.

   Dėkodami už svarbų mokyklos bendruomenės darbo įvertinimą jaučiamės prisidedantys prie mokinių sveikatos stiprinimo rajone ir respublikoje, veikdami  drauge su kitomis sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo ugdymo įstaigomis: Prienų „Ąžuolo“ progimnazija, „Žiburio“ gimnazija, Prienų visuomenės sveikatos biuru, semdamiesi įkvėpimo vieni iš kitų vaikų ir savo sveikatos labui.

Gražina Antanavičienė

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui