author footer link can be edited or disabled only in full version

Jubiliejinė Pasaulinė AIDS diena

    Gruodžio 1-ąją bus pažymima Pasaulinė AIDS diena, kuri pasaulyje minima jau 30-tą kartą.  Šių metų Pasaulinės AIDS dienos kampanijos šūkis „Gyvenk pozityviai  ̶  žinok savo būklę dėl ŽIV“. Šiuo šūkiu visuomenė raginama atlikti ŽIV tyrimą ir žinoti, ar neserga ŽIV liga.

    Užsikrėtus ŽIV infekcija, ilgus metus gali nebūti jokių ligos požymių, todėl žmonės gali nežinoti, kad yra užsikrėtę ir gali platinti ŽIV kitiems asmenims patys to net neįtardami. Jei ŽIV infekcija nustatoma laiku, iš karto skiriamas nemokamas gydymas, kuris stabdo ŽIV ligos progresavimą, pagerina gyvenimo kokybę.

    Mūsų mokykla tradiciškai prisijungė prie unikalaus ir masiškiausio Pasaulinei AIDS dienai skirto renginio Lietuvoje - protmūšio "AIDS - geriau žinoti 2018", kuris kasmet suburia tūkstančius dalyvių (2017 m. - 31 tūkst.) iš ugdymo įstaigų, organizacijų ir bendruomenių, norinčių varžytis protų mūšyje. Šiemet protų mūšyje dalyvavo 5-9 klasių mokinių komandos. Visos komandos bus apdovanotos organizatorių padėkomis, o teisingiausiai atsakę į viktorinos klausimus  jau šiandien gavo šokoladinius prizus, nes viktorina vyko lapkričio 29 d., kai minima Pasaulinė šokolado diena.

Mokytoja Reda