author footer link can be edited or disabled only in full version

Ypatinga daržovė

    Moliūgas ypatingas tuo, kad tai – viena derlingiausių daržovių. Jame gausu karotino, vitamino C, įvairių organizmui labai reikalingų karotinoidų. Daugiau nei 1 proc. visos moliūgo masės sudaro ląsteliena, vadinama organizmo šluota. O svarbiausias dalykas sėklose – aliejus, kuriame, be omega 3 ir omega 6, yra dar 13 riebalų rūgščių. Taip pat sėklose gausu cinko, seleno. Moliūgus vartoti yra sveika, naudinga ir vertinga - teigia sveikos gyvensenos žinovai.

    Žinodami moliūgų naudą žmogaus organizmui, pirmos klasės mokiniai ir jų tėveliai vykdė projektą ,,Moliūgo, moliūgėlio savaitė“. Savaitę pradėjome nuotaikinga dainele ,,Moliūgas ir lietutis“ bei filmuku apie moliūgo gimtadienį. Kiekvieną dieną pasirinkome vis kitokią veiklą. Puikius eksponatus pristatė pirmadienį. Mįslės, patarlės, priežodžiai, pasakojimai ir mokinių sukurtos pasakos netilo antradienį. Erdviniai dailės darbeliai, rankinės panašios į moliūgus, karūnėlės, piešiniai visus džiugino trečiadienį. Ketvirtadienį mokiniai pristatė, kartu su tėvais, aprašytus įvairių patiekalų receptus iš moliūgo. Buvo smagu papasakoti, nes kiekvienas prisideda savo darbu ruošiant patiekalus.Žaidimai, skanėstų iš  moliūgų ragavimas,projekto  refleksija vyko penktadienį.

    Dėkoju tėveliams, kurie labai atsakingai bendradarbiavo vykdant projektą, įsitraukė į sveikos gyvensenos, pažinimo, komunikavimo ir kūrybinių kompetencijų ugdymą.

Mokytoja Aldona Krilavičienė