author footer link can be edited or disabled only in full version

„Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos...”

    Pirmos klasės mokiniai palaiko respublikinį gilių rinkimo ir sėjimo į vazonus vajų, kurį organizuoja Ekodaiktai.lt įkūrėja, aktyvi visuomenės veikėja, įvairių socialinių iniciatyvų organizatorė, rašytoja Birutė Jakučionytė. Tikslas – tausoti mišką, aplinką, energijos šaltinius, skatinti pažinimą, kūrybiškumą, sveiką gyvenseną.

    Tuos, kurie nedalyvaus bendroje sėjimo talkoje Trakų rajone, spalio 20 dieną, pakvietė tai daryti savarankiškai, savo aplinkoje. Ši veikla sudomino  pirmos klasės mokinius ir mokytoją, kurie savarankiškai rinko ir pasėjo giles į vazonus.  Kodėl  į vazonus, ir kaip  teisingai atlikti sėjimo darbus, analizavo didžiausią patirtį ąžuolų auginimo vazonuose turinčio miškininko J.Girino  parengtą gilių sėjimo į vazonus rekomendaciją.  Kruopščiai atrinko giles, paruošė tinkamą žemę, nes pakliuvusi į purią žemę gilė sudygsta iš rudens arba žemėje puikiai praleidžia  visą žiemą ir sudygsta pavasarį.

    Šis vykdomas ilgalaikis ,,Nuo gilės iki ąžuolo“ projektas sutelks mokinius stebėjimui, tyrinėjimui, pažinimui ir atradimams, nes panaudosime mokykloje gautas naujas mokymo priemones.Galėsime geriau stebėti ir fiksuoti pokyčius bei naujus dalykus, pagilinti socialines, komunikavimo, pažinimo ir sveikatos stiprinimo kompetencijas.

1 klasės mokytoja Aldona Krilavičienė