author footer link can be edited or disabled only in full version

Džiaugiamės ketvirtąja Žaliąja vėliava

    Mūsų mokykloje aktyviai vykdoma gamtosauginė veikla. Aptarti 2017/2018 m.m. veiklos  rezultatus į rajono savivaldybę buvo pakviestos mūsų mokyklos ir ,,Revuonos" pagrindinės mokyklos bendruomenės. Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pasidžiaugė, kad šios mokyklos aktyviai dalyvauja gamtosauginėje veikloje, draugauja su gamta, ir palinkėjo įdomios bei prasmingos veiklos saugant gamtą. Mero padėkomis už gamtosauginę veiklą buvo apdovanotos mokyklos mokytojos Lina Guobienė ir Irena Petraškienė.

    Prienų r. savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas kalbėjo, kad bendravimas su gamta vyksta nuolat. Mokyklų bendruomenės sistemingai dirba tausodamos gamtą, pastebėdamos jos grožį, galvodamos apie ateitį.

    Gamtosauginio komiteto nariai Austė Kukankaitė, Vaida Stagniūnaitė ir Martynas Šarauskas pristatė mokyklos bendruomenės veiklą gamtosauginėje srityje, mokytoja Lina Guobienė  – gamtosauginį kodeksą.

    Renginio dalyviai stebėjo „Ekovizijos“ laidą, kurioje pasakojama, kaip mūsų mokykloje ir ,,Revuonos" pagrindinėje mokykloje mokiniai mokomi panaudoti antrines žaliavas.

    Gamtosauginės veiklos rezultatus apibendrino Gamtosauginių mokyklų programos Lietuvoje koordinatorius Renaldas Rimavičius. Jis kalbėjo, kad mokiniai,  dalyvaudami gamtosauginėje veikloje, ugdosi suvokimą, jog kiekvieno žmogaus poelgiai,  atsakingas vartojimas, klimato pokyčiai yra svarbūs gamtai. Mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui jis įteikė sertifikatą, o gamtosauginiam komitetui – ketvirtąją Žaliąją vėliavą.

    Apibendrindamas renginį mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius kalbėjo, kad yra labai svarbu, kaip žmogus elgiasi šiandien, ką gero ar blogo jis padarė, ar darniai sugyvena su gamta, ar atsakingai vartoja, - nuo to priklauso mūsų pačių ir Žemės ateitis.

    Renginyje dalyvavę mokyklos direktorius Stasys Valančius, direktoriaus pavaduotoja Gražina Antanavičienė, gamtosauginio komiteto nariai, mokiniai džiaugėsi puikiu bendro darbo įvertinimu.

 

Gamtosauginio komiteto narė

                                                                           mokytoja Irena Petraškienė