author footer link can be edited or disabled only in full version

Hakatonas „Hacker Games“

    Paskutinį rugsėjo šeštadienį mūsų mokyklos 4 šeštokų (Gerda, Jolita, Justas ir Vakaris) komanda dalyvavo pirmą kartą Alytuje surengtose „Startup Lithuania“ iki šiol tik didžiuosiuose miestuose organizuotose kūrybinėse dirbtuvėse (angl. hackathon) „Hacker Games“. Hakatonas – tai neeilinio formato kūrybinės dirbtuvės, kurių metu įvairaus amžiaus dalyviai buriasi į komandas ir bando per savaitgalį įgyvendinti savo verslo idėją – sukurti produkto ar paslaugos prototipą.  

    Dzūkijos sostinėje vyksiantis renginys iš anksčiau organizuotų išskyrė tuo, jog jame pirmą kartą dalyvavo 6-ųjų klasių mokiniai, kurie 5 valandas varžėsi programų kūrime, bei gamino sugalvotą produktą iš savo turimų „Micro:bit“ kompiuteriukų.

    Vos prasidėjus programavimo konkursui, verslo atstovų remiamame renginyje mokinių laukė staigmena – firminiai, renginio pavadinimu pažymėti marškinėliai, bei išskirtinės dalyvių kortelės. O po renginio nugalėtojai buvo apdovanoti vertingais „Micro:bit“ priedų komplektais.

    Mokiniai ne tik varžėsi, bet ir turėjo sočią pietų pertrauką, bei noriai bendravo ir klausinėjo pagrindinių Hakatono dalyvių, kurie pasakojo apie  savo gaminamus produktus (kuriami kompiuteriniai žaidimai, sveikatą tausojančios platformos, namų valdymo sistemos ar pan.).

     „Fanatikais“ pasivadinusi balbieriškiečių komanda vienintelė iš Prienų rajono garbingai atstovavo mokyklą ir bendroje įskaitoje užėmė 2 vietą.

    Šis renginys mokiniams buvo puiki proga ugdytis 3 pagrindines šiuolaikinės visuomenės kompetencijas: dirbti komandoje, kūrybiškumo bei technologijų taikymo.

 IT mokytojas, renginio mentorius

 Žydrūnas Tautvydas