author footer link can be edited or disabled only in full version

MOKYKLINIS VARPELIS PAKVIETĖ Į KELIONĘ PO MOKSLO IR ŽINIŲ ŠALĮ

          Rudeninėmis gėlėmis sužydęs rugsėjis su mokyklinio varpelio skambesiu šiandien mūsų mokyklos bendruomenę ir svečius pakvietė į Mokslo ir žinių šventę.

          Iškilmingai sutikus pirmokėlius, sugiedojus „Tautišką giesmę“ ir iškėlus prie mokyklos Lietuvos vėliavą, mokyklinio rugsėjo šviesą pirmiausia paskleidė mokyklos direktorius Stasys Valančius. Jis linkėjo sėkmingų, prasmingų, kūrybingų, rezultatyvių mokslo metų tiems, kurie mokysis, kurie mokys ir kurie išleis savo vaikus į mokyklą. Linkėjo pasidžiaugti mažomis ir didelėmis sėkmėmis.

          Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius sveikino visus su jaudinančia ir džiugia diena, nuoširdžiai linkėjo atlikti savo pareigas, pozityvumo, darnos namuose, mokykloje, mus supančioje aplinkoje. Svečias padovanojo pirmokėliams knygeles, kad būtų saugūs kelyje. Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė kvietė prisiminti džiaugsmingas vasaros akimirkas,  kad šypsenos sušildytų širdis ir įkvėptų optimizmo naujiems mokslo metams. Parapijos klebonas Remigijus Veprauskas,  priminęs, jog gyvename jubiliejiniais metais – Lietuvos valstybės šimtmetis, laukiamas popiežiaus Pranciškaus vizitas, - kvietė atnaujinti santykį su mokykla, tėveliais, bažnyčia.

          „Rašiau rugsėjui laišką ant gelsvo klevo lapo“,- taip rugsėjui jausmus išsakė pirmokėliai ir jų mokytoja Aldona Krilavičienė. Jie kartu tikisi atrasti, pažinti, domėtis, sukrauti kuo didesnį žinių kraitį. Tradiciškai pirmokams  sąsiuvinius ir pieštukus įteikė devintokai, o jų auklėtoja Reda Valančienė sakė, jog pirmi parašyti žodžiai sąsiuvinyje pasiliks ilgai. Taip pat sėkmės  pirmokėliams ir mokytojams linkėjo tėvų atstovė Roma Rakauskienė.

          „Tegul šis ryto pakylėjimas nenuslūgsta atradimų ir ieškojimų kelyje. Sėkmės „mažam kampely Lietuvos prie Nemunėlio seno“, - kviesdama sugiedoti mokyklos himną, linkėjo šventės vedėja direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė.

 Mokytoja Janina Grigutienė