Ekskursija? O gal turistinis žygis?

Kategorija: 2017/2018 m.m.
Paskelbta: 2018 Birželio 21, Ketvirtadienis 06:58
Peržiūros: 488

    Mokslo metai tikrai nepasibaigtų, jeigu mūsų mokyklos mokytojai nedalyvautų metodinėje išvykoje. Taip įvyko ir šiemet. Nusprendėme, kad važiuojame į ekskursiją, bet pasijutome kaip turistinio žygio dalyviai. O buvo taip.

    Mokyklos Metodinė taryba,  apsvarsčiusi išvykos tikslus ir uždavinius, pasiūlė vykti į Neries regioninį parką, turintį išskirtinę vertę. Itin vertingas didžiausias Lietuvoje Dūkštų ąžuolynas. Svarbiausias kultūros paveldo objektas – Karmazinų pilkapynas su atkurtais trimis pilkapiais. Iš viso jų čia išlikę apie 140. Vaikščiojom daug. Ieškodami pilkapių gėrėjomės tokiomis ištekinėmis pušimis, kokių retai kur bepamatysi – viršūnės dangų siekė.

    Buivydų ir Bradeliškių piliakalniai priklausė bendrai Kernavės ir Vilniaus gynybinei sistemai. Nuo piliakalnių atsiveria panoraminiai vaizdai, bet prieš tai teko ant jų užkopti. Buvo smagu.

    Gamtos paminklai unikalūs. Bet žmogus, prisilietęs prie jų, kartais gali suteikti  jiems kitokio, nepakartojamo, grožio. Tą pamatėme akmens skulptūrų parke ,,Vilnoja“.

    Grįždami įsivertinome savo patirtus įspūdžius. Mes esame balbieriškiečiai – nuostabaus krašto žmonės, todėl giliai jaučiame tai, kas gražu, svarbu žmogaus sielai. Visa tai atsispindės pamokose.

    ,,Kas yra žmogus gamtoje? Niekas prieš begalybę, viskas prieš nieką, centras tarp visko ir nieko“.  /Blezas Paskalis/

    Džiaugiamės nuostabiomis akimirkomis, patirtomis sąlytyje su nuostabia Tėvynės gamta.

Mokytoja Irena