author footer link can be edited or disabled only in full version

VAIKYSTĖS TAKELIAIS PASAKOS VAIKŠTO

    Smagu mintimis nuskristi į pasakų pasaulį. Ten, kur žvėrys ir paukščiai kalba ir elgiasi kaip žmonės, ten, kur milžinai ir nykštukai, raganos ir gerosios fėjos, kur slibinai ir narsūs karžygiai. Pasakose tiesa visuomet nugali melą, išmintis – jėgą, drąsa ir meilė – niekšybę. Pasakose viskas taip, kaip mes trokštame, kad būtų. Todėl jas taip ir mėgstame.

    Trečioje klasėje vyko integruota pamoka ,,Vaikystės takeliais pasakos vaikšto“, kurią vedė klasės mokytoja Irena Petraškienė, logopedė Jolita Adamonienė, muzikos mokytojas Saulius Kondrotas. Vaikai papasakojo, kokias mėgsta skaityti pasakas ir kodėl, įvardino pasakų požymius. Pasiskirstę vaidmenimis inscenizavo lietuvių liaudies pasaką ,,Dangus griuva“. Labai svarbu buvo raiškiai pasakyti veikėjų žodžius, stengtis perteikti jų nuotaiką ir charakterio savybes.

    Kalbėdami apie pučiamuosius instrumentus ir klausydamiesi šiais instrumentais atliekamos muzikos trečiokai įvardino, kaip, jų nuomone, muzika padeda perteikti veikėjų nuotaiką, judesius.

    Įsivertindami veiklas pamokoje mokiniai pasakojo, kad buvo įdomu vaidinti, pavaizduoti pasakos veikėjus, bendradarbiauti su grupės draugais, džiaugtis laiminga pasakos pabaiga.

    Tegu dar ilgai vaikystės takeliais vaikšto pasakos, perteikdamos įvairias istorijas, mokydamos mus gerumo, išminties, teikdamos skaitymo džiaugsmą.

Mokytoja Irena Petraškienė