author footer link can be edited or disabled only in full version

Dailyraščio konkursas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui

    Dailyraščio konkursas ,,Dailus raštas akį glosto“ jau trečius metus, kovo 14 d.,  sukvietė specialiųjų ugdymosi poreikių mokinius, turinčius kalbėjimo ir kalbos sutrikimų, besimokančių pagal bendrąsias arba pritaikytas programas bei  besimokančius pagal individualizuotas programas į Prienų ,,Revuonos“ pagrindinę mokyklą. II konkurso etape dalyvavo mokiniai iš 12 Prienų rajono ir Birštono savivaldybių mokyklų.

    Pirma renginio dalis vyko Prienų ,,Revuonos“ pagrindinėje mokykloje, kurioje mokiniai rašė dailyraštį. Mūsų mokyklai atstovavo 5 mokinės (Kotryna Kalėdaitė 1 kl., Daina Muškietaitė 2 kl., Amelija Ilnickaja 4 kl., Eglė Lukoševičiūtė 4 kl., Miglė Šveikauskaitė 9 kl.), kurios turėjo aiškia, lengvai įskaitoma ir gražia rašysena nurašyti eilėraštį. Šiemet konkursas buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, todėl mokinės dailyraščiu rašė vieną iš atitinkamai klasei skirtų eilėraščių apie Lietuvą, gimtinę.

    Antroji renginio dalis persikėlė į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą. Čia mokinių laukė muzikinis spektaklis ,,Z karta“, kurį parengė Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai bei mokytojai, siekę papasakoti apie ,,Z“ kartos vaikus, išmaniąsias technologijas. Iš spektaklio turinio supratome, kad kompiuteris gali būti ne tik draugas, bet ir priešas.

    Kol laukėme komisijos vertinimo, vaišinomės arbata bei saldžiaisiais užkandžiais. Laukėme nekantriai, tačiau rezultatai nenuvylė. Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti. Keturios mūsų mokyklos mergaitės savo grupėse tapo laureatėmis ir buvo apdovanotos Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus diplomais, viena -  padėkos raštu.

     Mergaičių vardu dėkoju mokytojoms, tėvams, kurie prisidėjo prie tokių aukštų įvertinimų.

Specialioji pedagogė-logopedė Jolita Adamonienė