„Profesinio mokymo mugė 2018“

Kategorija: 2017/2018 m.m.
Paskelbta: 2018 Sausio 17, Trečiadienis 17:19
Peržiūros: 505

    2018 m. sausio 17 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko 1-oji „Profesinio mokymo mugė 2018“ kartu su 17-ąją „Aukštųjų mokyklų muge“. Klausimai, ką daryti su savo gyvenimu, kokią profesiją ar specialybę rinktis jaunuolius užklumpa labai ankstyvame amžiuje. Moksleiviai jau nuo 14 m. gali pasirinkti Lietuvos darbo rinkoje aktualų profesinį mokymą arba 10 klasėje turi apsispręsti, kokius dalykus norės mokytis 11-12 klasėje, pagal tai kokius egzaminus laikys. Todėl mūsų mokyklos  8-10 klasių mokiniai, kartu su Ugdymo karjerai mokytoja Reda ir socialine pedagoge Asta  žvalgėsi po siūlomų profesijų, studijų pasaulį.
Profesinio mokymo mugės 2018“ tikslas – didinti profesinio mokymo Lietuvoje prestižą, pristatyti aktualias Lietuvos darbo rinkoje profesijas, karjeros galimybes bei perspektyvas, baigus profesinę mokyklą.

    Sveikinimo žodį tarė Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, Kauno mero patarėja Orinta Leiputė, vyko diskusijos su aukštųjų mokyklų rektoriais, studentais. Profesinių mokyklų erdvėje susipažinome su profesinio mokymo centrais, pristatančiais grožio, įvairių IT sričių, virėjo, konditerio, maisto pramonės darbuotojo, padavėjo ir barmeno, apskaitininko ir kasininko, kelionių agento, smulkaus verslo organizatoriaus, autotransporto elektronikos ir elektros energetikos, orlaivių mechanizmų techninio eksploatavimo, statybos, kelių ir paveldo statinių inžinerijos profesijas, kurios yra labai aktualios Lietuvos darbo rinkoje. Visi besidomintys galėjo sužinoti priėmimo į profesines mokyklas sąlygas, karjeros galimybes, kokius dalykus vertėtų pasirinkti gimnazijos klasėse, norintiems toliau studijuoti aukštosiose mokyklose patinkančias specialybes.

 Ugdymo karjerai koordinatorė Reda Valančienė